Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Održan komemorativni skup

Sjećanje na poginule slovačke turiste u Gospiću

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U spomen na turiste iz slovačkog grada Košica, koji su 7. rujna 2008. na putu na ljetovanje u jedno od jadranskih ljetovališta stradali u prometnoj nesreći na autocesti Zagreb-Split blizu odmorišta 'Jadove', danas je održan komemorativni skup.

Izaslanstva gradova Gospića i Košica te u ime slovačkog veleposlanstva u Hrvatskoj Ivona Gallova položila su zajednički vijenac na mjestu gdje je toga kobnog dana u rano jutro autobus pun turista udario u potporni stup nadvožnjaka, pri čemu je poginulo 14 putnika, a više ih je teže i lakše ozlijeđeno.

Pročitajte i ovo Turizam; ilustracija - 1 Dobar znak Turisti pohrlili provesti Uskrs na hrvatskoj obali: Nije samo Dubrovnik hit destinacija ove predsezone Radnik u ugostiteljstvu - 2 Nedostatak radne snage Poslodavci na mukama, ali isplati se: Cilj je ključan, a oni su sve domišljatiji

Polaganju vijenaca nazočili su i predstavnici gospićke bolnice, Hitne službe, Službe za spašavanje 112, policije i vatrogasaca.

Predstavnici slovačkog veleposlanstva i grada Košica zahvalili su gradu Gospiću i službama spašavanja na svemu što su učinili u spašavanju i zbrinjavanju stradalih slovačkih građana u toj prometnoj nesreći.

U gospićkoj katedrali Navještenja Blažene Djevice Marije služena je spomen-misa. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene