Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ruskog plina nema ni na vidiku

'Situacija je ozbiljna, apeliramo na štednju'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što je Rusija ponovno obustavila isporuku plina, u Plinacrou kažu da se za njih danas ništa nije novo dogodilo.

Glasnogovornica Plinacroa Neda Erdeljac za Dnevnik.hr je izjavila kako je isporuka ruskog plina i dalje na nuli te kako je za njih jedina relevantna informacija austrijskog i slovenskog plinskog operatera koji će javiti kad plin dođe u njihove cjevovode.

Pročitajte i ovo Eksplozija u Keniji Tragedija u Keniji VIDEO Strašna eksplozija kamiona s plinom: Ozlijeđeno gotovo 300 ljudi, među poginulima je i dijete Eksplozija u Mongoliji U glavnom gradu Mongolije VIDEO Eksplodirala cisterna sa 60 tona plina: Poginulo najmanje šest osoba

'Upozoravamo građane kako je situacija i dalje ozbiljna te da su i dalje na snazi mjere štednje, odnosno mjere 5. i 6.stupnja. I ovaj plin koji su Rusi pustili prema Ukrajini je trebao poslužiti samo za stabilizaciju transportnih sustava. Od trenutka puštanja do dolaska u hrvatski sustav trebalo bi proći 66 sati, odnosno 30 sati do Ukrajine i 36 sati od Ukrajine do krajnjih potrošača u Europi, tako da ga mi ionako nismo očekivali još nekoliko dana', rekla nam je glasnogovornica Erdeljac. 

'Zahvaljući interventnim mjerama građani ne bi trebali ostati bez plina'

Glasnogovornica Plinacroa nije htjela prognozirati kada bi u Hrvatskoj moglo doći do potpune nestašice plina, no uvjerava da će biti poduzete sve mjere kako građani ne bi ostali bez plina.

'Zahvaljujući mjerama poput štednje 5. i 6. stupnja, interventnom uvozu, povećanju proizvodnje plina u sjevernom Jadranu i cjelokupnoj domaćoj proizvodnji, te tome da Plinacro 24 sata nadzire hrvatski plinski sustav, uvjeravamo vas kako nema straha da građani ostanu bez plina. Što se nas tiče, nije se dogodilo ništa novo. Premijer je prošlog tjedna rekao da imamo plina za još tri tjedna, što znači da nam ostaje još dva tjedna, ali i tada bi se poduzele mjere koje bi omogućile dovod plina građanima', rekla nam je glasnogovornica Plinacroa.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene