Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Sisak: Optužni prijedlog protiv Rafinerije i bivšeg direktora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Općinsko državno odvjetništvo u Sisku podnijelo je Općinskom sudu optužni prijedlog protiv bivšeg direktora Inine Rafinerije nafte u Sisku Branka Postulovića i Rafinerije zbog kažnjiva djela onečišćenja okoliša, objavilo je Državno odvjetništvo na svojoj internetskoj stranici.

Okrivljenom bivšem direktoru stavlja se na teret da je od 1. siječnja 2004. do 31. prosinca 2006., iako svjestan da će to onečistiti zrak, dopustio da se u proizvodnom procesu i dalje prerađuje nafta s više od jedan posto sumpora, kaže se u priopćenju Državnog odvjetništva, u kojem se navode samo okrivljenikovi inicijali.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna U Sisačkoj rafineriji Krenuli točiti gorivo pa ostali u šoku: Iz dviju cisterni iskočilo 11 migranata Slika nije dostupna Traži nove izbore Bernardić: "Ako je Predsjednica koristila SOA-u za smjenu Radeljića, onda ona mora otići"

Drugookrivljeno trgovačko društvo tereti se da je kažnjivim djelom, koje je počinio okrivljeni kao direktor postupivši protivno propisima, onečistilo zrak u mjeri koja može pogoršati uvjete života ljudi, kaže se u priopćenju.

Direktor je, navodi se, znao da su proizvodni pogoni zastarjeli i da nisu prilagođeni za preradbu sirove nafte one kvalitete koju su uvozili i prerađivali, te da postoji opasnost da se onečisti okoliš. 

Ipak, dopustio je preradbu, suprotno propisima i Rješenju Ministarstva zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva od 22. ožujka 2004. kojim je do provedbe sanacijskih mjera zabranjena preradba nafte s više od jedan posto sumpora.

Zbog toga je u naselju Capragu onečišćen zrak prekomjernim sumpornim dioksidom i vodikovim sulfidom, što je moglo negativno utjecati na zdravlje ljudi, vegetaciju i materijalna dobra, kaže se u priopćenju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene