Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neriješeno pitanje

Sisak: Opskrba plinom u južnoj zoni ponovno ugrožava tvrtke

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Još uvijek neriješeno pitanje distribucije nekih energenata u sisačkoj Južnoj industrijskoj zoni, prepreka je mogućim novim ulaganjima, ali i ozbiljno ugrožava opstanak nekih tvrtki.

Na taj je problem nedavno upozorila tvrtka Oberndorfer, kojoj prijeti obustava isporuke plina. Austrijski se proizvođač betonskih proizvoda s velikim ambicijama upustio u jednu od rijetkih greenfield investicija u Sisku, s namjerom da postupno proširuje proizvodnju i zapošljava sve veći broj radnika. Sada su, međutim, ugrožena i postojeća 23 radna mjesta jer ih je talijanski ABS, novi vlasnik željezare, obavijestio kako distribucija plina nije trajno riješena.

>> Čačić o sudbini 3. maja, početku rada sisačke Željezare, Plominu 3

U ABS-u potvrđuju kako unatoč njihovom upozorenju, dosad nije ništa učinjeno da distribuciju plina preuzme za to ovlaštena tvrtka, ili da se za taj posao registrira ABS. Jedino bi na taj način, kako kažu, distribucija plina bila trajna i legalna. O mogućnosti obustave isporuke plina, što bi značilo i prekid proizvodnje, predstavnici Oberndorfera obavijestili su i sisačku gradsku upravu, koja se našla u ozbiljnom problemu. Naime, bez nužne infrastrukture poslovna zona ne može funkcionirati, a pozivi novim investitorima postaju bespredmetni.

U takvoj situaciji, gradonačelnik Dinko Pintarić uputio je obavijest pomoćniku ministra gospodarstva Alenu Levariću, generalnom direktoru ABS-a Andreu Landiniju i predsjedniku uprave PLINACRO-a Mladenu Antunoviću.

Pročitajte i ovo Sebastian Kurz Proglašen krivim Novi problemi bivšeg austrijskog kancelara: Sebastian Kurz osuđen na osam mjeseci uvjetnog zatvora Ilustracija - 2 Ovo morate znati Tihi ubojica: Kako prepoznati curi li vam plin u kućanstvu i koji su simptomi trovanja?

'Usprkos svim dosad održanim sastancima i donesenim zaključcima, situacija s opskrbom energentima u Južnoj industrijskoj zoni na odgovarajući način ne zadovoljava potrebe svih korisnika. Stoga vam se ponovo obraćam sa zahtjevom da poduzmete sve potrebne mjere kako bi se osigurala nesmetana, redovna opskrba energentima (plinom i električnom energijom) svih proizvodnih pogona u Južnoj industrijskoj zoni. Ne dozvolite da se sudbina preostalih radnih mjesta, kao i egzistencija obitelji zaposlenika u prostoru Južne industrijske zone ponovo dovodi u pitanje', stoji u dopisu Dinka Pintarića. (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene