Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sukob interesa u Sisku

Kad gradonačelnik voli, cura dobije koncertni ured

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ljubav u Sisku najbolje se iskazuje kroz državni proračun pa je gradonačelnik svojoj djevojci, muzikologinji, odlučio ispuniti želju i osnovati koncertni ured, o trošku sugrađana.

Gradonačelnik Siska Dinko Pintarić nije bio raspoložen pojasniti zašto u gradu pokreće koncertni ured. 'Gradonačelnik ne želi davati izjave o koncertnom uredu', kratko nam je kazao Tomislav Dovrančić, njegov glasnogovornik. Možda zbog činjenice da bi u gradskom koncertnom uredu trebala raditi i njegova djevojka. Zašto baš ona, ne zna ni gradska pročelnica nadležna za kulturne događaje.

Pročitajte i ovo Nesreća u Sisku - 3 Žena poginula na mjestu Poznati detalji stravične nesreće u Sisku: "Auto je totalka, čak je motor ispao" Roman Rosavec Zlouporaba položaja HDZ-ov dožupan prijatelju nabrijao Audi na račun Županije: U zatvor neće, radit će za opće dobro

'Ja u to ne bih ulazila, mene interesiraju financije, budući da to ide iz upravnog odjela za društvene djelatnosti. Radi se o iznosu koji predviđen za dvije udruge, u proračunu za 2010. godinu', odgovorila nam je Irma Matanović iz Upravnog odjela za društvene djelatnosti. U koncertni ured grad Sisak uložit će oko 200 tisuća kuna, a u isto vrijeme smanjuju se studentske stipendije, tvrde udruge građana.

Gradonačelnikova djevojka skriva se od medija

'U čemu je razlika u odnosu na prije tri godine, kada je odbijen zahtjev za osnutkom koncertnog ureda? Razlika je u tome da je gradski proračun siromašniji za nekoliko desetaka milijuna kuna i razlika je u činjenici da Valentina tada nije bila u vezi s Dinkom Pintarićem', kaže Danijel Prerad iz sisačke Eko akcije. Valentina Bedanjek od kamera se skriva, no tvrdi da kao diplomirana muzikologinja koncerte klasične glazbe organizira posljednje četiri godine. Isto toliko dugo zalaže se za otvaranje koncertnog ureda.

Iako u Sisku već postoji određena infrastruktura, nedostaje Koncertni ured kao javna institucija u kulturi koja organizira glazbenu ponudu i velik dio kulturnog života grada. Oko gradske glazbene ljubavne priče, građani nisu složni. 'Svaki čovjek ima pravo na svoju ljubavnu priču, sad ako je on gradonačelnik, to je druga priča. Mislim da se mi u to ne bi trebali petljati', rekao je jedan od prolaznika. Drugi tvrde kako se gradski novci bacaju bez veze, i to godinama te da su građani sami za to krivi, jer sami biraju tko im je na vlasti.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene