Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odluka Hrvatskih cesta

ZATVORILI IM MOST KOJI IH POVEZUJE S CIVILIZACIJOM 'Hoće li djeca za dva tjedna u školu helikopterom?'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatske ceste tvrde da su most zatvorile zbog sigurnosti građana.

Cesta Sisak-Pokupsko za 400 stanovnika mrtva je cesta jer su im Hrvatske ceste u utorak ujutro zatvorile jedini most koji ih povezuje s civilizacijom.  Ako djeca žele u školu u Sisak, morat će preko Petrinje ili Velike Gorice, a Hitna im, ako se jako požuri, stigne tek možda za pola sata. Stari most u Starom Farkašiću zatrpale su Hrvatske ceste.

Pročitajte i ovo Ulaz u tunel Objavio HAC Povećava se dopuštena brzina na nekim dionicama autoceste, pogledajte za koliko Novi krediti za stari dug autocesta (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Novi krediti za stari dug Gdje "nestaje" novac koji svi mi plaćamo za (auto)ceste? Hrvatska je zbog njih i dalje dužna 5 milijardi eura

Šleperom šljunka, jer više nije za upotrebu. Pa su ga mještani otrpali. Do sad nisu imali školski autobus, a sad nemaju ni cestu.

'Bilo je dogovoreno da će se u ovom ljetnom periodu napraviti tzv. 'bajpas' koji se nalazi ovdje s desne strane koji je zaista dotrajao, ali nije napravljen', rekao je načelnik Općine Lekenik Ivica Perović. Iza mosta sada ima 350-400 stanovnika, koji su mnogo sigurniji, sada kad ne mogu preko njega.

Klinci iz Siska u Sjevernoj Koreji: 'Držite nam fige, iznad svih - Hrvatska!'

'Iz razloga sigurnosti građana i prometovanja, Hrvatske ceste morale su zatvoriti ovaj most', rekla je glasnogovornica Hrvatskih cesta Tamara Pajić.

I neće ga otvoriti do sljedeće godine, a zamjenski neće napraviti još najmanje dva do tri mjeseca. U svađi sa stanovnicima Lekenika glasnogovornica uvjerava da Hrvatske ceste rade na rješavanju problema, a građani pitaju: Hoće li djeca za dva tjedna u školu helikopterom?

Helikopterom bi onda trebalo ujutro i dovesti kruh, starije voziti liječniku ili jednostavno spustiti još lopata.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene