Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar"

Ozlijeđeno šest vatrogasaca

Sisak: Gradonačelnik zamolio građane da se ne približavaju Rafineriji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog jučerašnjeg požara u sisačkoj rafineriji šest vatrogasaca je zatražilo liječničku pomoć.

Petorica su lakše ozlijeđena zbog udisanja dima i oni će biti otpušteni iz bolnice, a jedan je teže, no van životne opasnosti.

Pročitajte i ovo Eksplozija u Keniji Tragedija u Keniji VIDEO Strašna eksplozija kamiona s plinom: Ozlijeđeno gotovo 300 ljudi, među poginulima je i dijete Požar u Rotterdamu Drama u Rotterdamu Auto eksplodirao pa buknuo požar u zgradi. Tri su osobe nestale: "Bilo je zaglušujuće, svi su vrištali"

Požar koji je buknuo jučer u 10:45 sati u Rafineriji nafte Sisak ugašen je u 14:55 sati, ali se i dalje dežuralo na požarištu. Na intervenciji je bilo oko 100 vatrogasaca iz javnih vatrogasnih postrojbi Siska i okolnih gradova, priopćili su jučer kasno poslijepodne iz Državne uprave za zaštitu i spašavanje.

Pintarić sugrađanima: Ne približavajte se rafineriji

'Svjestan velikog interesa i straha koji je među nama Siščanima pobudio požar u Rafineriji nafte Sisak, nakon konzultacija s nadležnim službama mogu vas izvijestiti kako u ovom trenutku nema straha od akutnih trovanja plinovima nastalima u požaru. Srećom, u ovom požaru nije bilo teže ozlijeđenih', gradonačelnik Siska Dinko Pintarić.

Pintarić je pohvalio pravodobnu i brzu intervenciju svih nadležnih službi te zahvalio svim vatrogasnim postrojbama koje su sudjelovale u gašenju požara. Zamolio je sugrađane da se, zbog osobne sigurnosti, ne približavaju požarištu u rafineriji te zatražio 'već danas od nadležnih tijela i inspekcijskih službi da se utvrdi kakav je utjecaj na okoliš imao današnji požar'.

Kritika Vladi zbog (ne)modernizacije

'Od Ministarstva unutarnjih poslova zatražio sam da se utvrdi odgovornost za današnje događaje. Pri svemu ovome podsjećam da sam još 10. lipnja 2011. godine zatražio od ministra gospodarstva, rada i poduzetništva sastanak vezan uz situaciju u Rafineriji nafte Sisak. Ministra Popijača zamolio sam da, kao resorni ministar, organizira sastanak predstavnika Grada Siska s upravom i Nadzornim odborom Ine te direktorom Rafinerije nafte Sisak gospodinom Damirom Butkovićem, na koji do danas nisam dobio odgovor, istaknuo je gradonačelnik Pintarić.

SDP-ova županica Marina Lovrić Merzel pozvala je hrvatsku Vladu da napokon modernizira sisačku Rafineriju koja je u državnom vlasništvu. Sisačka eko akcija podsjeća na bezbrojna upozorenja o potrebi daljnje modernizacije Rafinerije te požar smatra rezultatom nemara i sporog ulaganja u modernizaciju. (Agencija VLM)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene