Obavijesti Video Pretražite Navigacija
na listi političari, novinari...

Širi se stranica Hrvatske izdajice, učiteljica poziva: "Unesite podatke da ih možemo pronaći i suditi im." Oglasio se i MUP

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Internetska stranica Hrvatske izdajice masovno se širi raznim grupama koje okupljaju uglavnom protivnike epidemioloških mjera i cijepljenja. U tu svojevrsnu listu za odstrel svatko može upisati osobne podatke bilo kojeg čovjeka.

"Ovdje možete naći izdajnike hrvatskoga naroda, molimo Vas pretražite ili unesite podatke koji nedostaju, da ih MI, NAROD možemo pronaći i suditi im po Božjem i Prirodnom zakonu, Hvala Vam svima, Slobodnim Ljudima", stoji u zaglavlju internetske stranice pod nazivom Hrvatske izdajice, koja se dijeli po raznim grupama koje uglavnom okupljaju protivnike epidemioloških mjera.

U pozivanju ljudi da prokazuju izdajnike, upisuju njihove adrese, telefone, mailove, kuće, automobile, objavljuju nihove bliske srodnike i slično poprilično je angažirana Bernarda Jug, učiteljica zaposlena u Osnovnoj Školi u Đelekovcu, koja je i dosad bila poznata javnosti po prozivanju žena koje su pobacile, sotonskih režimskih medija, a bila je i jako angažirana u slučaju dječaka koji nije htio nositi masku u školi u Krapinskim toplicama. 

"Dijelite i popunjavajte. Tisuće moraju biti na popisu", poziva učiteljica Jug dijeleći link Hrvatskih izdajica svojim istomišljenicima. 

Na stranici, čiji je simbol omča za vješanje, je do 15 sati u srijedu bilo popisano više od 620 izdajnika, mahom političara i novinara, ali i mnogih široj javnosti nepoznatih ljudi. No, među njima se našla i sama Bernarda Jug, ali i Donald Trump, pokojni Milan Bandić,  neki poznatiji lideri desnice i slično. 

Da bi čitatelje poštedjeli mučnog pretraživanja svih tih domaćih izdajnika, autori stranice su im olakšali rubrikom "most wanted", gdje su se smjestili Andrej Plenković, Zoran Milanović i Vili Beroš, kao najtraženiji izdajnici. Na samom vrhu su još i Alemka Markotić, Tihomir Capak, Davor Božinović, Josip Aladrović, Ivan Đikić te Saša Srića.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna UČITELJICA ZGRAŽAVA JAVNOST Antimaskerica koja vrijeđa i prijeti pod istragom je policije. Kolegica za DNEVNIK.hr: "Pamtimo je kao konfliktnu osobu koju je najbolje izbjegavati"

Pročitajte i ovo Nives Celzijus Hejtanje i negativni komentari Domaće zvijezde otkrivaju kako se nose s govorom mržnje na društvenim mrežama: ''Mislim da sam blokirala oko pet tisuća ljudi!''

Prema našim informacijama, ovom bi se rabotom već u četvrtak na sjednici moglo pozabaviti i Vijeće za elektroničke medije koje trenutno prikuplja sve informacije o tom slučaju, no pitanje je što mogu napraviti. Naime, riječ je o novom portalu koji nije upisan u njihov registar. S obzirom na činjenicu da je stranica registrirana na ruskoj domeni, ruski je hosting, a komuniciraju na ruskom messengeru, očito je da se stvarni pokretači na taj način pokušavaju sakriti. 

Iz Ministarstva unutarnjih poslova su nam odgovorili da policija provodi izvide "u cilju utvrđivanja elemenata kaznenog djela za koje se kazneni postupak pokreće po službenoj dužnosti", no kako je takvo postupanje tajno, zasad ne mogu dati više podataka. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene