Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prosvjed zbog zatvaranja rodilišta

Milinović: Biram majku i dijete, a ne alkarsko društvo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar Darko Milinović ne odustaje. Sinjanima i svima ostalima poručuje da neće promijeniti odluku o ukidanju rodilišta. Rodilišta se ukidaju, ponavlja, zbog loših uvjeta i tako će ostati dok se situacija ne promijeni.

'Nema toga pritiska koji će primorati da opet rodimo ta rodilišta. Poruka mojim prijateljima iz cetinske ponosne alkarske krajine ako moram birati između alke i alkarskog društva i majke i djeteta ja biram majku i dijete', odlučno je rekao ministar Milinović.

U organizaciji 16 gradskih udruga pod motom 'Pogodimo zajedno u sridu' danas je zbog odluke ministarstva zdravstva o zatvaranju sinjskog rodilišta, ispred doma zdravlja u Sinju održan prosvjedni skup. Na skupu nije bilo predstavnika gradske vlasti, ali je pročitano pismo gradonačelnika Ivice Glavana, koji je upozorio kako je Sinj, uz rodilište, prije dva mjeseca ostao i bez ureda za obranu, pa oko pet tisuća branitelja po najobičniju potvrdu mora ići u Split.

Prosvjednici, prema novinarskoj procjeni oko 300 stanovnika Sinja i Cetinskog kraja, predstavnika civilnih i braniteljskih udruga, navijačkih skupina i drugih, su uputili proglas u kojem su zaprijetili da će, ako se odmah ne odustane od zatvaranja rodilišta, organizirati radikalne akcije zbog 'svojih žena, djece i Alke'. Poslana je i poruka da su se Sinjani u povijesti borili protiv mletačkog lava, njemačkog orla, srpskoga dvoglavog orla, a sada se moraju pobuniti protiv ličkog medvjeda.

Voditelj ispostave županijskog doma zdravlja dr. Ante Prolić kazao je okupljenima kako poštuje odluku ministarstva, ali kao čovjek i Cetinjanin ne može prihvatiti činjenicu da se zatvara sinjska tradicija te je mandat dao na raspolaganje ravnatelju doma zdravlja.

>> Zatvoreno rodilište u Makarskoj

I upravni odbor VAD-a u svojem je priopćenje za javnost, uz ostalo naveo, kako 'alkari smatraju da se, usprkos neprijepornim teškoćama koje opterećuju poslovanje rodilišta, zalaganjem lokalnih, županijskih i državnih vlasti može i mora pronaći način za nastavak rada rodilišta, zbog neprijepornih alkarskih razloga, ali i za dobrobit pronatalitetno uvijek pozitivne Cetinske krajine'.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene