Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Varga:

'Odgoda poskupljenja dopunskog predstavlja veliku pobjedu javnosti'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Varga je poručio da kao bivši ministar i potpredsjednik saborskog Odbora za zdravstvo smatra da nema potrebe za povećanjem cijene dopunskog zdravstvenog osiguranja.

Bivši ministar zdravlja i SDP-ov saborski zastupnik Siniša Varga rekao je u petak da moguća odgoda poskupljenja dopunskog zdravstvenog osiguranja predstavlja veliku pobjedu javnosti i medija, ali i Foruma mladih SDP-a i Hrvatske stranke umirovljenika (HSU) u prikupljanju potpisa za peticiju da se spriječi povećanje cijene dopunskog zdravstvenog osiguranja.

Pročitajte i ovo Čokolada; ilustracija - 3 rekord probijen Prijeti nam najveća cijena slatkog grijeha u povijesti: "To više nitko ne može podnijeti" Ilustracija Inflacija u eurozoni Od Hrvatske je gora samo jedna zemlja: Pogledajte koliko su rasle cijene u godinu dana

"Kao bivši ministar i potpredsjednik saborskog Odbora za zdravstvo smatram da nema potrebe za povećanjem cijene dopunskog zdravstvenog osiguranja te da se sve neracionalnosti u u sustavu zdravstva moraju riješiti unutar Vlade, a ne ih prebacivati na teret građana", kazao je Varga Hini upitan kako komentira najavu ministra zdravlja Daria Nakića da postoji mogućnost odgode povećanja cijene police dopunskog zdravstvenog osiguranja sa 70 kuna na 89 kuna.

Ministar zdravlja Dario Nakić izjavio je u petak kako postoji mogućnost da dođe do odgode povećanja cijene police dopunskog zdravstvenog osiguranja sa 70 kuna na 89 kuna.

"Nismo još donijeli nikaku konačnu odluku, ali u ovom trenutku mogu reći da ćemo razmisliti o vremenu donošenja odluke o povećanju dopunskog zdravstvenog osiguranja sa 70 na 89 kuna i vemenu kada bi bilo dobro da se krene ukoliko ne ispunimo sve ono što očekujemo s racionalizacijom", izjavio je Nakić u Opatiji gdje sudjeluje na Kongresu Udruge poslodavaca u zdravstvu.

Ministar zdravlja dodao je kako do poskupljenja police dopunskog osiguranja ne bi došlo prvog srpnja veće nešto kasnije. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene