Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bolje zdravstvene usluge

Siniša Varga: Izlaskom HZZO-a iz riznice "okrećemo pilu naopako"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar zdravlja Siniša Varga rekao je danas u Vukovaru da bi se izlaskom Hrvatskoga zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO) iz državne riznice „okrenula pila naopako“ te bi dobili na efikasnosti, kvaliteti zdravstvenih usluga i skraćenju listi čekanja.

„Projekcije su takve da imamo užasno duge liste čekanja, imamo nisko izvršenje svih bolnica, imamo zaposleno osoblje u zdravstvu a ne vrši se zdravstvena usluga, pacijenti koji uplaćuju zdravstveni doprinos ne dobivaju vrijednost za novac koji su uplatili“, rekao je Varga komentirajući medijske kalkulacije da hrvatska država ništa ne bi dobila izlaskom HZZO-a iz državne riznice. Ustvrdio je da bi se izlaskom HZZO-a iz riznice „okrenula pila naopako“, te bi dobili na efikasnosti, kvaliteti zdravstvenih usluga i skraćenju listi čekanja.

Pročitajte i ovo Predsjednik Milanović na obilježavanju Dana hrvatskih branitelja Vukovara - 2 Predsjednik odao počast Obilježen Dan hrvatskih branitelja u Vukovaru: "To je primjer žrtve i patnje, ali i njihovog herojstva i zajedništva" Slika nije dostupna Izglasavanje povjerenja Varga: Osjećam se kao riba, ali više ne u vodi

„Ministarstvo zdravlja, ja i moj tim, smo uvijek otvoreni za pronalazak zajedničkog rješenja kako da pomognemo ministru financija napraviti balansirani državni proračun, održiv i prepoznat i od strane Europske komisije i drugih financijskih institucija, a koji bi jamčio daljnji napredak financijske slike Hrvatske, smanjenje državnog deficita i podizanje gospodarstva“, rekao je ministar Varga komentirajući prije dva dana održani sastanak u Ministarstvu financija s potpredsjednicima Vlade, Brankom Grčićem i Milankom Opačić, te s ministrom financija Borisom Lalovcem.

Izdvajanje HZZO iz riznice: Sastanak završio bez dogovora

Na pitanje hoće li podnijeti ostavku ako HZZO ne izađe iz državne riznice kako je najavljivao, Varga je rekao da nikada nije rekao da će zbog toga podnijeti ostavku.

„Ako se inzistira na tome da se mora ostati u državnoj riznici onda će me se morati smijeniti prije nego što dopustim da se promijeni zakon, zato jer nema nikakvih argumenata niti međunarodnih usporedbi po kojima se može reći da je održivo zdravstvo isključivo unutar državne riznice. Moj politički stav je da moramo poštivati zakon, a to znači izlazak iz riznice 1. siječnja 2015. godine“, poručio je ministar zdravlja Siniša Varga iz Vukovara, gdje je bio na obilježavanju 23. obljetnice humanitarnoga konvoja kojim je iz vukovarske bolnice izvučeno 104 ranjenika. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene