Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Siniša Hajdaš Dončić

SDP: "Ne zanima nas pitanje vlasništva Agrokora, bogati se ionako za sebe pobrinu"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Oko problema u koncernu Agrokor oglasio se i SDP u srijedu navečer. Vladi poručuju da se angažira oko radnika i dobavljača, jer će se bogati ionako sami za sebe pobrinuti.

Stav SDP-a oko problema niklih u koncernu Agrokor te velikog pada dionica tog koncerna na Zagrebačkoj burzi, novinarima je na pressici iznio Siniša Hajdaš Dončić.

Pročitajte i ovo Liste Rijeke pravde - 1 Jesu li partneri dobili previše? Ne misle svi da su liste Rijeke pravde – pravedne: "Peđa Grbin bi više trebao osluškivati teren" Tonino Picula SDP-ova eurouzdanica Picula ne skriva nezadovoljstvo: ''SDP se previše izložio i preuzeo sav rizik Milanovićevih političkih ambicija''

Dončić je na pressici podsjetio da koncern Agrokor zapošljava oko dva posto ukupne radne snage u Hrvatskoj, dok, ako bi se uračunali i dobavljači, brojka bi se popela i na pet do šest posto.

"Agrokor izravno utječe na dva do tri posto BDP-a hrvatske i po procjeni, sigurno utječe i na ekonomski rast", rekao je Dončić.

Podsjetio je novinare da je predviđena stopa ekonomskog rasta za idući kvartal trebala biti oko tri posto, no da je to isto tako predviđeno prije novonastalog problema.

"Ukoliko se Agrokor ne restrukturira ta stopa ekonomskog rasta će biti manja", dodao je Dončić.

"Ono što je za SDP najvažnije, to su zapravo radnici", istaknuo je Dončić. Pozvao je Vladu da se aktivno uključi i zaštiti, ne samo radnike unutar koncerna Agrokor već i dobavljače, pogotovo one male.

Podsjetio je da Agrokor ima 34 milijarde kuna nabave te da hrvatski dobavljači u toj brojci sudjeluju s preko 20 milijardi kuna.

"Tražimo da Vlada RH posveti posebnu pozornost onom zadnjem krugu, dakle onim dobavljačima koji se ne mogu snaći i koje će bolan proces restrukturiranja, prema našoj analizi, zapravo najviše i udariti", pojasnio je Dončić. Pogotovo ako će se prilikom restrukturiranja ići sa smanjivanjem njihovih potraživanja, dodao je.

"Nas ne zanima pitanje vlasništva, jer kao što i svi znamo, bogati se uvijek za sebe sami pobrinu", zaključio je Dončić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene