457741
457741
457741
457741
457741

'Nadam se da će Bernardić, da kažem nogometnim žargonom, biti Kramarić, a ne netko tko je potratio talent'

  • , 20.11.2016., 21:58
  • Autor:
  • komentara

Utrka za upražnjeno mjesto predsjednika SDP-a nastavlja se u drugom krugu. Za tjedan dana snage će odmjeriti Davor Bernardić i Ranko Ostojić. Davoru Bernardiću glas je dalo 46 posto članova koji su izašli na izbore, a Ranku Ostojiću njih malo manje od 23 posto.

 
 
 
 
Na ulasku u drugi krug - kalkulacije (Video: Dnevnik Nove TV)
Na ulasku u drugi krug - kalkulacije (Video: Dnevnik Nove TV)

Dvojac koji je ušao u drugi krug pokušao je odaslati sliku uvažavanja i zajedništva.

'Protukandidatima na ovim izborima... Poruka koju želim poslati je - SDP vas treba i naći ćemo načina da vas uključimo u rad SDP-a', kazao je nakon objave izbornih rezultata Davor Bernardić

'Naše starije snage će odmjeriti u 7 dana borbu. Jer ja nikada ne odustajem', poručio je Ranko Ostojić. 'U SDP-u smo naučili da se borimo. Trebaš izaći i boriti se. Dakle Davore, neće biti lako'.

Parafraziranjem Zorana MIlanovića kroz 'izađi i bori se' Ranko Ostojić računa na veću potporu u drugom krugu. No, teško jer najave podupiratelja Davora Bernardića krenule su još sinoć.

'Nadam se da neću biti u situaciji kao zadnjih 9 godina i da ću s pobjednikom, ako to bude Bernardić, imati dobru suradnju od koje će korist imati samo naša stranka', kazao je Tonino Picula koji je s tek 11 posto potpore, tvrde mnogi u SDP-u, zapravo najveći gubitnik.

A s gubitkom se mora nositi i Orsat Miljenić.

'Naravno da sam razočaran. Išao sam da bih pobijedio', kazao je Miljenić, no nije želio reći koga podržava. 'Svi mi trebamo glasati po savjesti. Sami se orijentirati - hoću li nekoga i koga podržati, o tom potom'.

Dio Miljenićevih podupriratelja okreće se Bernardiću. Vrh zagorskog SDP-a kojim vlada Siniša Hajdaš Dončić donio je odluku.

'Nadam se da će Bernardić, koji sada uživa i našu potporu, iz jednog vječitog talenta politike, da kažem nogometnim žargonom, biti jedan Kramarić a ne netko drugi tko je potratio svoj talent', kazao je Hajdaš Dončić.

Hajdaš Dončić prvi je Miljenićevo ime javno izrekao kao kandidata nakon Milanovićeve najave odlaska. Od novog predsjednika, a već na tom mjestu vidi Bernardića, očekuje promjene u stranci. Ali oprezne.

'Ne bi htio da Bernardić ide u sječu glava jer su SDP-u svi potrebni. Ovi koji sada sjede u Saboru i oni koji su izvan Sabora a važna su sastavnica moderne političke scene'.

Nakon drugog kruga izbora, na konvenciji, SDP će birati stranački vrh. Novi predsjednik s najbližim suradnicima vodit će i usmjeravati saborski klub zastupnika. Pitanje je hoće li mijenjati ljude na čelnim oporbenim funkcijama od potpredsjedničke do mjesta u odborima. 

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se