Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Svjetlo na kraju tunela

Sinidkati: Zadovoljni smo odlukom Vlade oko Imunološkog zavoda

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
"Konačno svjetlo na kraju tunela za Imunološki zavod?" tema je konferencije za novinare Saveza samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH) i Samostalnog sindikata radnika u djelatnostima energetike, kemije i nemetala (EKN), udruženog u SSSH, koja je održana u Zagrebu povodom odluke Vlade o preoblikovanju Imunološkog zavoda u državnu zdravstvenu ustanovu.

Predsjednik SSSH Mladen Novosel, predsjednik Sindikata EKN Krešimir Dorić i povjerenica Sindikata EKN Hrvatske u sindikalnoj podružnici Imunološki zavod Lidija Jagrinec, istaknuli su zadovoljstvo odlukom vlade. Jagrinec se međutim nije složila s premijerom Milanovićem koji je zaključio da to nije najsretnije rješenje, ali da je bilo nužno. Ona smatra kako je upravo takva odluka Vlade zapravo "svjetlo na kraju tunela" za Imunološki zavod.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Sindikati o prvih 100 dana Vlade VLADI DALI DVOJKU "Otvoreno pogoduje poslodavcima na štetu radnika i potiče daljnje iseljavanje" Slika nije dostupna Sindikati nezadovoljni OTVORENO PISMO PREMIJERU 'Neugodno nas je iznenadilo nekoliko Vaših prioriteta'

Isto tako, sindikalci su poručili kako bi u petak mogle biti isplaćene jedna do dvije zaostale plaće radnicima Imunološkog, iako ostaje nepoznato tko će to isplatiti, obzirom na nerješenu nadležnost.

GOTOVO JE Hrvatski izlaz iz postupka arbitraže počinje - sad

Sindikalisti su rekli i kako Imunološki s radom može početi već sutra, te da imaju samo jedan kredit od 600.000 kuna kod Varaždinske banke.

Novosel se osvrnuo i na pozdravljanje odluke Vlade od strane Visije Croatice te zaključio kako to govori o ozbiljnosti njihove namjere za preuzimanje Imunološkog zavoda i vođenja istog.

Dodao ej i kako sindikati nisu htjeli oko problema Imunološkog podizati šatore i remetiti promet po gradu, već da su se služili uobičajenim prosvjednim metodama.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene