Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Protive se Vladi

Sindikati: Zakon o reprezentativnosti krajnje je degutantan i nemoralan postupak

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
O Vladinom Zakonu o reprezentativnosti raspravljat će se na Ustavnom sudu.

Matica hrvatskih sindikata te Hrvatska udruga sindikata tvrde kako je riječ o neustavnom zakonu. Sporno je što se Zakonom o reprezentativnosti regulira kolektivno pregovaranje te broj članova sindikata. Smatraju kako se novim zakonom u povlašten položaj dovode takozvani strukovni sindikati. Strahuju da bi zbog toga moglo doći do podjele njihovih sindikata na manje frakcije. Upozoravaju kako se i pravo na štrajk tim zakonom neizravno ograničava.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Bez pravnog temelja' Sindikati: Odluka o uvođenju radne obveze liječnicima je protuustavna! Slika nije dostupna Uskoro u Saboru Slijedi prijelomna godina za državni proračun: Evo što je Linićev plan

>> Ribić: Premijer Milanović je neodgovoran

'Neke temeljne stvari dovedene su u pitanje. Temeljne iz konvencija. Što će biti kada bude štrajk na koji sindikat ima pravo po konvencijama, a nema pravo po zakonu?', pita Vilim Ribić, predsjednik Matice hrvatskih sindikata.

'Iako su političari poznati da imaju debele obraze, preko javno izrečenih tvrdnji, i kao opozicije i kao pozicije, da se Zakon o radu neće mijenjati nisu mogli prijeći pa su onda išli na ovaj krajnje degutantan i nemoralan postupak da drugim zakonom uređuju to pitanje', kazao je Ozren Matijašević, predsjednik HUS-a.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene