Obavijesti Video Pretražite Navigacija
O neisplati naknada i poklonima

Sindikati: 'Vlada se pretvara da su djecoljupci, ali nisu oni nikakvi djecoljupci'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predstavnici Sindikata javnih i državnih službi održali su konferenciju za novinare zbog pritužbi na prijedlog Zakona o plaćama u javnom sektoru.

Sindikati su istaknuli kako su konferenciju za novinare sazvali zbog pritužbi na prijedlog Zakona o plaćama u javnom sektoru prema kojem će, kako kažu, doći do novih smanjenja plaća u javnom sektoru i to već u drugoj polovici iduće godine.

Branimir Mihalinec iz Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja je kazao da će se, prema novom prijedlogu zakona, onemogućiti pregovore Sindikata s Vladom te da će se, ako taj zakon stupi na snagu, prekršiti Konvenciju o slobodi kolektivnog pregovaranja.

Dodao je da će taj zakon, ako stupi na snagu, biti 'zadnji zabijeni klin u sindikate'. Mihalinec je napomenuo i da 'ostaju pri kaznenoj prijavi jer se ne isplaćuju plaće'. Naime, za studeni će plaće biti isplaćene bez dodataka i prekovremenih.

Učitelji ostali bez božićnica, a u prosincu ostaju i bez naknade za prijevoz

Traže da se prijedlog povuče iz procedure te su naglasili da su, ako Vlada uputi zakon u proceduru, spremni za sve oblike prosvjeda.
Željko Stipić iz Sindikata zaposlenih u školstvu je kazao da će, prema novom zakonu, osnovicu plaće ustvrditi ministar financija sam po Vladinom prijedlogu.

Sindikati su napomenuli i da ih cijeli dan zovu njihovi članovi koji su vrlo nezadovoljni zbog neisplate naknada za prijevoz . Stipić je rekao i da su ga nazvale dvije učiteljice koje su mu se uplakane požalile da ne znaju kako će bez naknada za troškove prijevoza.

Komentirali su i to da Vlada ima novaca za poklone djeci prosvjetara, ali ne i za isplatu putnih troškova. Rekli su da se 'Vlada pretvara da su djecoljupci, ali da nisu nikakvi djecoljupci', već da je obveza Vlade osigurati novac i za poklone za djecu i za naknade troškova prijevoza.

Uputili su i otvoreno pismo premijeru Zoranu Milanoviću i zatražili da se u sutrašnju sjednicu Vlade uvrsti odluka o plaćanju troškova prijevoza za prosinac.

Pročitajte i ovo Nova objava Zorana Milanovića Videoporuka s Pantovčaka VIDEO Nova objava Zorana Milanovića: "Evo tko je AP..." Gordan Jandroković O Turudiću i Milanoviću Jandroković o Turudiću i Milanoviću: "To je vrlo opasno. S takvim stvarima se ne igramo"

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene