Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Za bolju sliku RH

Sindikati uputili Vladi pet hitnih zahtjeva

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predstavnici pet sindikalnih središnjica predstavili su Vladi svojih 128 zahtjeva.

Od 128, pet je zahtjeva hitno. Sindikati traže prestanak neisplate plaća radnicima i žele da se ta mjera realizira najkasnije do 30. lipnja. Drugi zahtjev sindikata jest smanjenje nelikvidnosti, a nakon toga smanjenje kamatnih stopa. Predstavnici sindikalnih središnjica žele od Vlade da potakne osobnu potrošnju te da investira u gospodarstvo.

Pročitajte i ovo Ilustracija TKO SE SVE RASPAO? Raspadi nakon izbora kompliciraju situaciju: Pogledajte kako sada izgleda jednadžba do 76 saborskih ruku Premijer Andrej Plenković iz minute u minutu Pregovori gotovi do petka? "Elektabilni Bojan" odgovorio Plenkoviću, HDZ raspalio po Raspudiću

Sindikati poručuju kako ove zahtjeve upućuju sadašnjoj, ali i budućoj Vladi jer žele novu sliku RH. Na upit jesu li zakasnili sa svojim zahtjevima, sindikalni predstavnici tvrde da nisu tte dodaju da su čak i uranili.

>> Hrana preskupa, kupuje se manje i lošije

Vilim Ribič, dopredsjednik Matice sindikata, izjavio je kako sindikati žele društvo u kojem se ne smije živjeti od imovine, nego od rada. 'Hrvatska to nije', dodao je.

Krešimir Sever, predsjednik Hrvatskih nezavisnih sindikata,  istakao je kako danas predstavljene mjere sindikata nisu njihova samopromidžba niti kratkotrajno rješenje. 'Ove mjere nose vjerodostojnost jer se sindikati ne kandidiraju na izborima pa nemaju potrebe za lažnim predizbornim obećanjima', tvrdi Sever.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene