Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na štetu radnika

Sindikati se protive novom Zakonu o zaštiti na radu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nezavisni hrvatski sindikat prozvao je Vladu i ministra Mrsića, zbog novog prijedloga Zakona o zaštiti na radu.

Smatraju kako je ovaj zakon od prevelike važnosti, da bi se o njemu raspravljalo u ljetnoj stanci. Ističu kako ovakav zakon služi samo dodvoravanju krupnom kapitalu i da će dovesti do daljnjeg smanjivanja radničkih prava.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Reagirao na prosvjede Mrsić: Vlada je spremna na dogovor o ZOR-u, ali ne i na ultimatume Slika nije dostupna Doznajte koje su najveće novosti Uskoro će se raditi po novim pravilima...

>> Sve se više ozljeđujemo na poslu

Spremni su obratiti se i Europskoj komisiji, a ministra Mrsića prozivaju zbog manipuliranja javnošću, pod krinkom kako će zakon ostati isti.

'Postupa se po njihovome, oni daju naloge, izdaju dekrete da se na taj način ponaša, da se mijenjaju zakoni i propisi', rekao je Krešimir Sever, predsjednik NHS-a.

U ovom novom prijedlogu više ne bi bio prekršaj poslodavca, ako traži od radnika da sudjeluje u sufinanciranju troškova zaštite na radu. Međunarodni standard je da je zabranjeno da zaštita na radu u bilo kojem dijelu financijski tereti radnika', kazala je Svjetlana Šokčević, sindikalna predstavnica u Nacionalnom vijeću za zaštitu na radu.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene