Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odbijen Vladin prijedlog

Sindikati protiv zamrzavanja plaća

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sindikati javnih i državnih službi odbijaju Vladin prijedlog za zamrzavanje plaća, odlučili su danas čelnici 15 sindikata koji sutra trebaju nastaviti pregovore s Vladinim timom predvođenim potpredsjednicom Jadrankom Kosor, saznaje večeras se iz tih sindikata.

Uoči sutrašnjeg sastanka u Banskim dvorima, sindikati potpisnici sporazuma iz 2006. godine, koji jamči trogodišnji rast plaća, zaključili su da neće prihvatiti prijedlog o zamrzavanju plaća na godinu dana za oko 220 tisuća zaposlenih u javnim i državnim službama. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna uputili i poruku HNS-u Štrajk se nastavlja! Sindikati uzvratili premijeru na najavu povećanja plaća: ''Pa to je socijalizam, suludo'' Prosječna plaća učitelja (Foto: Dnevnik.hr) Ili štrajk? Pregovori se nastavljaju: Izračunali smo koliko će učiteljima rasti plaće ako Vlada pristane

>>Zamrzavanje rasta plaća, ukidanje darova za Božić...

Nakon što je premijer Ivo Sanader sredinom prošlog tjedna iznio taj prijedlog kao dio mjera za suočavanje s krizom koja sve više zahvaća i Hrvatsku, sindikati su proveli konzultacije među članstvom koje je vrlo jasno ocijenilo takvu ideju neprihvatljivom, doznaje se u sindikatima.

Sindikalci očekuju od Vlade nove prijedloge, ali napominju da bilo kakve promjene sporazuma o trogodišnjem rastu plaća ne mogu prihvatiti bez provedbe referenduma među članstvom.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene