Obavijesti Video Pretražite Navigacija
713,000 potpisa protiv izmjena

Sindikati odustaju od pregovora o Zakonu o radu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Damir Jakuš podsjetio je članove Vlade na peticiju koju su potpisali za referendum protiv izmjena Zakona o radu.

'Ne pristajemo na promjene članka 262. Zakona o radu i nećemo o tom pitanju pregovarati', poručuje Damir Jakuš, predsjednik Udruge radničkih sindikata Hrvatske.

Pročitajte i ovo Stjepan Topolnjak Novi dodatak Postignut dogovor Vlade i sindikata: Rastu plaće, božićnica 300, a uskrsnica 100 eura Slika nije dostupna 'Treba vidjeti koliko ljudi tamo radi' HUP oštro napao Vladu jer neće biti otpuštanja u javnom sektoru

Riječ je o odredbi koja propisuje trajanje kolektivnog ugovora. Jakuš podsjeća da 713.000 potpisa, koje su sindikati prikupili kad je Vlada pokušala promijeniti ZOR, nije rezultiralo referendumom, a Vlada sada, kako kaže, na vrlo čudnovat način vodi socijalni dijalog pokušavajući kroz jedan zakon sprovesti drugi.

>> Mrsić: Nema prijepora oko Zakona o radu

'Na sastanke sazvane na jednu temu, a na kojima se onda govori o drugoj ja neću dolaziti', kaže Jakuš. Članove Vlade podsjeća da su i sami potpisali istu peticiju za referendum protiv izmjena Zakona o radu, pa je neprihvatljivo da i oni sad pokušavaju provesti istu izmjenu Zakona o radu, na isti način. (Agencija VLM)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene