Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'To jednostavno nije točno'

Što se dogodilo u Banskim dvorima: Istupili smo iz GSV-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Potpredsjednik GSV-a Zdenko Mučnjak premijerki Jadranki Kosor kazao je kako 'sindikalne središnjice nisu donijele odluku o istupanju iz GSV-a'.

Prošlog tjedna pet sindikalnih središnjica priopćilo je kako je odlučilo izići iz GSV-a zbog spornih izmjena članka 262 Zakona o radu kojima bi se pomoglo poslodavcima da raskinu gotovo sve kolektivne ugovore. No danas iz drugih krugova, druga priča. 'Ono što je objavljeno u priopćenju iz Vlade nije bilo tema sastanka, ja sam u Banskim dvorima samo dogovorio sastanak središnjica s premijerkom. Ništa više', rekao je potpredsjednik HUS-a, ujedno i potpredsjednik GSV-a Zdenko Mučnjak, piše Večernji list.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković i Peđa Grbin užarene linije Ovo je za analitičare realan postizborni scenarij: "Ima prodanih duša, samo je pitanje cijene" Nada Lovrić Održan sastanak Sindikati traže isplatu uskrsnica: "100 eura nije nešto što će zaposlenike spasiti, ali će omogućiti da prežive mjesec"

>> Ne nazire se kraj krize: Ne popuštaju ni sindikati, ni Vlada

'Ovo su manipulacije iz radionice Vite Begovića', kaže Krešimir Sever iz NHS-a potvrđujući kako sindikati neće sudjelovati u radu GSV-a. Ana Knežević, predsjednica SSSH, kazala je kako ne zna odakle Mučnjaku pravo da bilo što govori u ime sindikalnih središnjica, posebice o ostanku u GSV-u, 'jer to jednostavno nije točno'.

Sporno je, naime, što se dogodilo u Banskim dvorima i zašto predstavnici svih sindikalnih čelnika nisu pozvani na sastanak. Iz priopćenja poslanog iz Vlade opisuje se idila u odnosima Vlade i sindikata. Mučnjak iskazuje interes za aktivnije sudjelovanje u dijalogu s predstavnicima Vlade, a premijerka poziva sindikate na razgovor kad se vrati iz SAD-a. Spora i razvrgavanja socijalnog dijaloga ni u tragovima.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene