Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zbog smanjenja novca

Sindikati najavili štrajk za kraj mjeseca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Matica sindikata danas je održala konferenciju za novinare u kojoj su najavili štrajk.

U Matici sindikata danas su najavili jednodnevni štrajk za 28. ili 29. studenoga. Štrajkat će zbog pregovora oko temeljnog kolektivnog ugovora i smanjenja novca za njih u proračunu. Neslužbeno doznajemo kako se radi o 1,7 milijardi kuna. Kazali su kako smatraju kako je sve 'podgrijavanje temperature' i kako čekaju kraj školske godine.

Pročitajte i ovo Vozila hitne pomoći - 1 Sindikat Zajedno Novi štrajk u zdravstvu? ''Pa jesmo li mi toliko glupi ili nas rade budalama?'' Osoblje Lufthanse ponovo u štrajku Nezadovoljni plaćom Novi štrajk osoblja poznate aviokompanije: Pripazite ako putujete

>> Prosvjednici poručili Vladi: 'Izdali ste narod, ovo je trenutak da se ujedini cijela Hrvatska'

Podsjetimo, sindikalni prosvjednici i građani koji su se s njima solidarizirali prosvjedovali su prošli mjesec pred zgradom Vlade i Sabora. Predsjednik Matice sindikata Vilim Ribić tad je rekao kako je taj prosvjed samo početak te da će pripremiti i štrajk. Napomenuo je kako su se zaposleni u javnim službama u zadnje tri godine odrekli ukupno sedam milijardi kuna te da je njihovo daljnje odricanje besmisleno, jer od tog novca nije otvoreno niti jedno radno mjesto.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene