Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U akciji 180.000 ljudi

Sindikati javnih i državnih službi najavit će niz akcija protiv Vlade

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čelnici 11 sindikata javnih i državnih službi najavit će niz akcija protiv Vladine politike štednje i rezanja plaća zaposlenima u javnim i državnim službama za tri posto.

Sindikalci će na konferenciji za novinare, kako su najavili, izvijestiti o raspoloženju sindikalnog članstva nakon smanjenja plaća i mogućim prosvjednim akcijama idućih mjeseci, što uključuje i blokiranje sustava javnih i državnih službi.

>>Najavili sudjelovanje PPDIV-a u prvosvibanjskim prosvjedima

Pročitajte i ovo Ilustracija Na sjednici Vlada objavila nove cijene goriva Prosvjed vozača ZET-a na Črnomercu - 7 Prosvjeduju Evo koliku plaću imaju vozači tramvaja: "To je za takve uvjete premalo jer ti ljudi proživljavaju svašta"

Čelnici 11 sindikata koji djeluju na području javnih i državnih službi, u kojima je zaposleno ukupno 180.000 ljudi, proteklih su tjedana konzultirali svoje povjerenike na sastancima u Zagrebu, Splitu, Rijeci i Osijeku, te među njima provodili pismenu anketu o spremnosti na sudjelovanju u nizu akcija protiv politike vlasti.

>>Sindikat strojovođa: Za kolaps željezničkog prometa krivac HŽ Infrastruktura

Prva velika akcija bit će sudjelovanje svih sindikata državnih i javnih službi u prosvjedu na Trgu bana Jelačića 1. svibnja, zajedno sa sindikatima koji okupljaju zaposlene u gospodarstvu. Nakon prvosvibanjskog prosvjeda u planu su štrajkovi u tjednu uoči lokalnih izbora, te veliki prosvjed na dan predizborne šutnje, 18. svibnja. Nakon toga, krajem svibnja i početkom lipnja sindikati planiraju blokade brojnih sustava javnih i državnih službi. Ako te metode ne poluče rezultate ili ako članovi ne podrže takav raspored akcija, u planu je i organiziranje referenduma za prijevremene izbore, koji bi se mogao održati u rujnu ili listopadu, najavljuju sindikalci.(HINA)
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene