Obavijesti Video Pretražite Navigacija
30. svibnja

Sindikati i udruge civilnog društva predstavljaju 'Bitku za spas demokracije u Hrvatskoj'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predstavnici sindikata i organizacija civilnog društva održat će konferenciju za novinare na temu "30. svibnja kreće bitka za spas neposredne demokracije u Hrvatskoj".

Na njoj će koordinatori Inicijative 15 sindikata i sedam udruga civilnog društva za referendum protiv predloženog zakona o referendumu Mirela Bojić, Enes Ćerimagić i Željko Stipić govoriti o odgovorima saborskih klubova zastupnika, odgovoru Ustavnog suda i najaviti dvotjednu akciju prikupljanja potpisa.

Pročitajte i ovo Hrvoje Krešić i Matija Kroflin - 4 (Ne)zadovoljni sindikati Sprema li se novi štrajk? "Nije točno da je ovo najveće povećanje plaća. Rast 90-ih bio je veći od ovog što je sada na stolu" Željko Stipić, predsjednik Školskog sindikata Preporod, u Dnevniku Nove TV (Foto: Dnevnik.hr) - 2 GOST DNEVNIKA NOVE TV Čelnik sindikata Preporod: "Ova je ponuda Vlade sramotna i očekujem da će većina biti protiv!"

Inicijativa "Za referendum" uručila dva pitanja Ustavnom sudu

Inicijativa je Ustavnom sudu predala na ocjenu ustavnosti dva referendumska pitanja. Prvo referendumsko pitanje glasi: "Jeste li za prijedlog da se članak 87,. stavak 3. Ustava Republike Hrvatske izmijeni na način da će o pitanjima iz stavka 1. i 2. Hrvatski sabor raspisati referendum u skladu sa zakonom ako to traži 200.000 birača u Republici Hrvatskoj".

Drugo pitanje glasi: "Jeste li za prijedlog da se članak 8c, stavak 1. Zakona o referendumu i drugim oblicima osobnog sudjelovanja u obavljanju državne vlasti i lokalne i područne (regionalne) samouprave izmijeni na način da se potpisi kojima se traži raspisivanje referenduma na zahtjev birača mogu prikupljati na svakom prikladnom mjestu na kojem je moguće održati javno okupljanje u skladu sa zakonom kojim se uređuje pravo na javno okupljanje".

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene