Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Napušta SSSH

'Sindikati rejting mogu vratiti samo radom'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Samostalni sindikat zdravstva i socijalne skrbi objavio je na današnjoj konferenciji za novinare kako napušta svoju dosadašnju središnjicu Savez samostalnih sindikata Hrvatske i prelazi u Maticu hrvatskih sindikata.

Po riječima predsjednice Sindikata zdravstva Spomenke Avberšek ta je odluka posljedica razmimoilaženja SSSH i Sindikata zdravstva oko nemogućnosti profiliranja politike jedne, po svom sastavu, interesno raznolike i suprotstavljene sindikalne središnjice. Sve je započelo smanjivanjem plaća za šest posto u javnim službama i uvođenjem kriznog poreza, pojasnila je Avberšek dodajući kako su nezadovoljni nedovoljnom podrškom koju je njezin sindikat dobivao od Saveza.

Pročitajte i ovo Sindikati - 3 "Poruka Vlade je da im nismo važni" U ponoć istječe rok! Učiteljica Gordana o koeficijentima: "Radim 42 godine, a u mirovinu ću otići kao najslabije plaćena među svim državnim i javnim službama" Prosvjed sindikata - 3 Oglasili se Fuchs i Piletić Prosvjetari nisu zadovoljni Vladinim prijedlogom, najavljuju prosvjed: "Markov trg bit će nam premalen"

Naglašavajući kako 'svaka ptica svome jatu leti', Avberšek je rekla kako je učlanjivanje u Maticu hrvatskih sindikata bio najlogičniji korak, obzirom da se radi o interesno najhomogenijoj sindikalnoj središnjici u kojoj prevladavaju sindikati javnih i državnih službi. Avberšek se kritički osvrnula i na neuspjehe sindikalnih prosvjeda, prisjećajući se velikog sindikalnog prosvjeda prije više od godinu dana, koji je okupio 50 tisuća prosvjednika, a po njezinim riječima, niti jedan od pet zahtjeva prosvjednika nikada nije ispunjen.

Rejting ispod svake razine

Rejting sindikata je ispod svake razine, a možemo ga vratiti samo radom, poručila je Avberšek. Ona je ujedno pozvala sve sindikate javnog sektora na udruživanje u jednu sindikalnu središnjicu, kako bi tako interesno okupljeni rješavali svoje probleme. Samostalni sindikat zdravstva i socijalne skrbi ima oko 18 tisuća članova, a njihovim prelaskom Matica hrvatskih sindikata imat će više do 100 tisuća članova. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene