Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sindikat upozorava:

'ZET prisiljava vozače autobusa da otvaraju samo prva vrata'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Centar za nadzor i upravljanje prometom u ZET-u znatno je postrožio režim kontrole karata u autobusima. Vozači se odsad moraju držati strogih naputaka.

"Na vozače autobusa vrši se dodatni pritisak o potrebi ulaza putnika samo na prva vrata. Kako ta obavijest nije upućena i korisnicima usluga ZET-a, dolazi do negodovanja putnika, jer putnici smatraju da je to samovolja vozača ZET-ovog autobusa, što često izaziva i nepotrebnim sukobima između vozača i putnika", stoji u priopćenju za medije Sindikata hrvatskog vozača.

Pročitajte i ovo ZET auobusi Novo povećanje Radnicima u Zagrebačkom holdingu i ZET-u rastu plaće, a mijenjat će se i koeficijetni za vozače Pronađen je Krunoslav Đurec Nepoznate okolnosti "Živ je i zdrav": Pronađen ZET-ovac za kojim se tragalo pet dana

Koliko energično ZET želi sprovesti svoju namjeru, izjasnio se i kroz pisanu uputu u kojoj piše "da je potrebno dozvoliti ulaz kod vozača, samo na prva vrata na svim stajalištima, bez obzira na vozni red, jer je prioritet naplata prijevoza nad voznim redom!", dodaje se u priopćenju.

Umjesto noćnih tramvaja do kraja tjedna voze autobusi

Sindikat hrvatskog vozača u ime vozača autobusa u ZET-u moli putnike za razumijevanje i suradnju, kako bi se prijevoz odvijao dinamikom, kao i prije ove upute Centra za nadzor i kontrolu prometa.

"Ujedno se ispričavamo korisnicima usluga ZET-a u autobusnom prometu radi kašnjenja uvjetovanih provođenjem ove upute, jer nisu izazvane samovoljom vozača, već poštivanjem upute stručne službe", ističu u navedenom Sindikatu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene