Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Sindikat TDZ-a traži mjere protiv policije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Novi sindikat podnio je zagrebačkom Općinskom sudu prijedlog za izdavanje privremene mjere protiv ministarstava unutarnjih poslova i pravosuđa koje optužuje da ih nezakonitim postupcima onemogućavaju u posjedovanju i korištenju prostora bivše Tvornice duhana Zagreb u Jagićevoj ulici.

Predsjednik Novog sindikata Mario Iveković priopćio je danas da policija protupravnim postupcima i protuzakonito sprječava sindikalce u korištenju prostora tvornice.

Pročitajte i ovo Energenti; ilustracija - 1 I nakon travnja Dnevnik Nove TV doznaje što donosi novi paket Vladinih mjera: Poznato je što će biti s cijenama struje, plina i 30 osnovnih proizvoda Slika nije dostupna "USTAVNO PRAVO NA RAD" Ugostitelji pisali Vladi: Žele vouchere, jednokratnu pomoć, početak rada 1. veljače...

 "Radi evidentnog, nezakonitog policijskog i sudskog ponašanja i postupaka koji prelaze u policijski i pravosudni teror, Novi sindikat podnio je Općinskom sudu u Zagrebu prijedlog radi izdavanja privremene mjere zbog onemogućavanja posjednika nekretnine u svojim pravima", stoji u priopćenju. 

Naime, sindikalci su jučer, nakon što je prostor tvornice napustilo 38 radnika protiv kojih su donesene presude za ometanje posjeda, ostali u TDZ-u, tvrdeći da je Novi sindikat formalno-pravno, kao pravna osoba, u posjedu tvornice, da protiv njega nije pokrenut nikakav sudski postupak te da stoga imaju pravo ostati u tvornici. 

Čelnici sindikata poručili su da ostaju u tvornici kako bi radnicima koji su je bili primorani napustiti sačuvali radna mjesta do okončanja sudskih sporova koji su pokrenuti zbog otkaza koje im je uručio poslodavac - Tvornica duhana Rovinj. 

Prostor tvornice je od jučer rano ujutro pod policijskom blokadom.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene