Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pismo upozorenja

Sindikat: Strojovođe se ne može nazivati 'saboterima'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Sindikata strojovođa Hrvatske Nenad Mrgan u današnjem je pismu od ministra mora, prometa i infrastrukture Siniše Hajdaša Dončića zatražio da upozori predsjednika Uprave HŽ Putničkog prijevoza Dražena Ratkovića da strojovođe ne može nazivati 'saboterima'.

Mrgan u pismu tvrdi da su strojovođe, koje je Uprava HŽ-a optužila da su u srijedu, 24. travnja, na području sjeverozapadne Hrvatske nezakonito štrajkali, samo uredno obavljali svoje poslove sukladno zapovjedima poslodavca.

>> Strojovođe ne štrajkaju, već čekaju da se osposobe lokomotive

Direktorica Tehnologije HŽ Putničkog prijevoza Sandra Bilić još je 15. ožujka uputila dopis kojim od rukovoditelja traži pojačani nadzor kvalitete održavanja vučnih vozila zbog 'uočene odjave vozila s popravka iako potrebni radovi održavanja nisu obavljeni' i nisu otklonjene neispravnosti koje je evidentiralo strojno osoblje. Taj je dopis stigao i do strojovođa kojima je naložen 'pojačan nadzor nad kvalitetom održavanja' tj. nad ispravnošću vozila, ističe Mrgan.

Iz tog dopisa jasno je da nema razloga strojovođe nazivati saboterima ili pokušati plasirati laž o nenajavljenom štrajku. Radi se samo o poštivanju naredbe koju su izdali nadređeni službenici, kaže se u pismu.

Sindikat također upozorava da je u vrijeme kada je Ratković u medijima nazvao strojovođe saboterima bilo daleko manje vozila u kvaru nego li, primjerice, 1. veljače, kada je opravdanje za katastrofalno održavanje vozila našao u snijegu. Sada snijega nije bilo, pa je izmislio laž o sabotaži i nenajavljenom štrajku, optužuje Mrgan i traži da se Ratković ispriča strojovođama.(Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Štrajk Strojovođe zaustavili vlakove! Slika nije dostupna Sindikat tvrdi: Strojovođe ne štrajkaju, već čekaju da se osposobe lokomotive

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene