Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kreće izgradnja sindikalnog doma

'Sindikat je štedio 16 godina za zemljište'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Matica hrvatskih sindikata danas je javno progovorila i potvrdila kupnju zemljišta vrijednog 14 milijuna i 100 tisuća kuna u središtu Zagreba, u Šarengradskoj ulici. 'Kupnja se nije dogodila preko noći, Sindikat je za to štedio punih 16 godina', rekao je na press konferenciji Vilim Ribič, dopredsjednik Matice hrvatskih sindikata.

Na zemljištu kupljenom krajem protekle godine Sindikat planira izgraditi sindikalni dom na osam katova u kojem će svi sindikati javnih službi biti na jednom mjestu i u domu imati svoje prostorije. Novac je Sindikat skupio štedeći čak 16 godina; udio od članarina oročavali su u niskorozične poslove te na taj način zaradili potreban novac. Iako se pretpostavlja da svi prostori novog doma budu namijenjeni sindikalnim aktivnostima, postoji šansa da se dva kata iznajmljuju za poslovne prostore, a zarađeni novac Sindikat će ulagati u sindikalna odmarališta na moru.

Pročitajte i ovo Holding - 1 Nema pomaka Sindikat prijeti štrajkom u Zagrebačkom holdingu: Nakon četiri mjeseca pregovaranja i mirenja Nacionalni ispit iz Hrvatskog jezika Koji je smisao? Sindikat Preporod protiv nacionalnih ispita: "Besmisleni su i štetni!"

>> Vilim Ribič: 'To je pokušaj potkopavanja sindikalne snage'

Na konferenciji za novinare na kojoj su sudjelovali predstavnici sindikata učitelja, medicinskih sestara i sindikata znanosti, naglašeno je kako je iz njiihova primjera jasno da se može uštedjeti. 'Mi živimo u čudnoj zemlji, nije normalno da se kritizira štednja. BMW je simbol potrošnje, a naš je dom nasušna potreba', istakao je Vilim Ribič.

Naglasio je kako su svi papiri od kupnje zemljišta čisti te dodao da Sindikat zemljište u Šarengradskoj želi kupiti već tri godine. Prilikom kupnje krajem prošle godine, Sindikat je cijenu zemljišta spustio za čak pola milijuna eura. Sindikat je poručio kako će biti raspisan javni natječaj za izvršitelja radova, no nisu željeli specifirati koliko će stajati izgradnja doma. Podsjetimo, prije nekoliko dana u medije je izašla informacija da je Matica hrvatskih sindikata kupila zemljište u središtu Zagreba, a spomenutu hajku nekih medija sindikalisti su okarakterizirali kao potkopavanje sindikalinih aktivnosti u vrijeme krize.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene