Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ponudili im polovicu

Sindikat policije traži isplatu božićnice u punom iznosu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sindikat policije Hrvatske danas je od trenutnog sastava Vlade zatražio da ispune svoje obveze do kraja te isplate božićnicu za zaposlene u državnim službama u punom iznosu od 1.250 kuna, koji su zajamčeni odredbom članka 64. Kolektivnog ugovora za državne službenike i namještenike.

U priopćenju napominju kako su sindikati državnih službi danas bili pozvani na sastanak s ministrom uprave Davorinom Mlakarom, na kojem ih je ministar pitao da li bi pristali na isplatu božićnice za 2011. godinu u polovičnom iznosu od 675 kuna, što su sindikati odbili.

Sindikalci su također upozorili kako se radi o neformalnom prijedlogu jer nije iznesen na sastanku pregovaračkih odbora Vlade i sindikata državnih službi.

Smatramo neozbiljnim i neodgovornim da se takav prijedlog Vlade RH postavlja 12. prosinca, tj. gotovo pred samu obvezu isplate božićnice. To je krajnje neozbiljno jer je takav zahtjev trebao biti upućen znatno ranije, ističu iz Sindikata policije pitajući daje li se taj prijedlog tek sada jer se čekalo da prođu izbori.

Sindikalci najavljuju da će ući u sporove radi naplate punog iznosa božićnice za ovu godinu te pozivaju na ‘razum i odgovornost te poštivanje propisa isplatom punog iznosa božićnice za 2011. godinu’. (Hina)

Pročitajte i ovo Policija, ilustracija Drama na Črnomercu Lažno prijavio da je ispred trgovačkog centra postavljena bomba: Policija ga uhvatila Ilustracija Neujednačena primjena Policija oduzela 1148 vozila: U nekim dijelovima Hrvatske ćete proći gore, evo o čemu to ovisi

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene