Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Sindikat policije: 'Stanje u Zagrebu je dramatično'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sindikat policije Hrvatske (SPH) u današnjem je priopćenju pozdravio izjavu načelnika zagrebačke Policijske uprave Marijana Tomurada da u Zagrebu nedostaje 700 policijskih službenika i pridružio se njegovu pozivu Vladi i Ministarstvu unutarnjih poslova da se što prije izradi nova sistematizacija i zaposle policijski službenici svagdje gdje je to potrebno.

Sindikat smatra kako je Tomurad svojom izjavom, objavljenom u današnjem Večernjem listu, potvrdio njihove dugogodišnje tvrdnje da u Zagrebu nedostaje policijskih službenika, "a ne da ih, kao što se prije pokušavalo uvjeriti javnost, ima viška".

Pročitajte i ovo Ilustracija Osmero u istražnom zatvoru Uskok objavio kako su dvije skupine uvozile luksuzne aute i varale na porezu: Državu ukupno oštetili za najmanje milijun eura Policija - 1 Policija na terenu Akcija USKOK-a: U tijeku uhićenja i pretresi na području Zagreba, oglasio se Božinović

- Rastom grada i broja stanovnika raste i kriminal, broj kažnjivih djela i njihova brutalnost. Također, česti su i prometni kolapsi. Sve to zahtijeva pojačan rad policijskih službenika. Zbog toga je izjava načelnika PU-a potpuno na mjestu, nije nimalo preuranjena, a nadamo se ni zakasnjela, kaže se u priopćenju.

Sindikat smatra da je u Zagrebu, ali i u drugim područjima, osobito u Istri i Dubrovniku, potrebno hitno povećati broj policijskih službenika kako bi se održala, a ne nepovratno ugrozila razina sigurnosti.

- Smatramo da je puno teže, a često i gotovo nemoguće, smanjivati stopu kriminaliteta te je puno realnije kriminalitet držati na istoj stopi ili s minimalnim rastom. Zbog toga upravo sada treba hitno povući određene mjere i radnje, navodi se u priopćenju koje potpisuje predsjednik SPH Dubravko Jagić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene