447588
447588
447588
447588
447588

'TKO VAM DAJE PRAVO' Naljutila ih odluka Vlade pa su poslali oštru poruku

U Sindikatu se nadaju da će ovaj prijedlog biti povučen.

 
 
 
 
Sjednica Vlade (Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL)
Sjednica Vlade (Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL)

Sindikat Istre, Kvarnera i Dalmacije uputio je Vladi otvoreno pismo u kojem traži da Vlada ne dira crikvenički Jadran, da ne prihvati prijedlog da se dionicama tog hotelijerskog poduzeća Jadran jamči za zajam kutinske Petrokemije, a radnike Jadrana pozvao je na prosvjed protiv takve odluke.

Nadam se da će razum prevladati i da će prijedlog biti povučen, jer Vlada ima na raspolaganju puno mehanizama kojima može pomoći Petrokemiji, a ako ne znaju kako to učiniti neka pitaju sindikate, rekao je predsjednik Sindikata Istre, Kvarnera i Dalmacije Bruno Bulić. On je novinarima predočio otvoreno pismo sindikata upućeno Vladi, odnosno tehničkom premijeru Tihomiru Oreškoviću, ministru gospodarstva Tomislavu Paneniću i ministru turizma Antonu Klimanu.

Tko vam, daje pravo da zastupajući državu, državnom poduzeću kutinskoj Petrokemiji, državnoj banci HBOR-u jamčite dionicama državnog poduzeća Jadrana i to kako bi se podmirio dug privatnim kompanijama PPD-u i Ini ,“ stoji u pismu u kojem se naglašava da zbog spašavanje Petrokemije nitko nema pravo ugrožavati razvoj Jadrana.

„Morate znati da ćemo braniti interese radnika Jadrana, da nećemo dozvoliti da budu taoci političkih igara i predizbornih doskočica, a u slučaju donošenja takve odluke krivce ćemo kazneno prijaviti radi donošenja nezakonitih i štetnih odluka, na koje kao tehnička Vlada niste imali pravo“, poručili su iz sindikata.

Sindikat je danas radnicima, bivšim radnicima i građanima uputio poziv da 25. kolovoza u 11 sati, na dan kada, kako su naveli, Vlada ima namjeru donijeti katastrofalnu odluku za Jadran, dođu na polusatni prosvjed u Crikvenici. U pozivu na prosvjed iz sindikata ističu da bi predložena odluka štetila svim građanima, ali da bi se najveća šteta ipak činila radnicima, koji bi lako mogli ostati bez radnih mjesta i plaća, a Jadran bez nastavka započetog investicijskog ciklusa.

Tehnički ministar gospodarstva Tomislav Panenić izjavio je u petak nakon sjednice Vlade da se dionički udjel države u crikveničkom Jadranu neće prodavati nego će biti zalog za zaduženje Petrokemije za vraćanje duga od oko 200 milijuna kuna PPD-u te da bi odluku o tome Vlada mogla donijeti idući tjedan. (Hina)

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se