Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sindikat hrvatskog vozača

Poruka ZET-u: Pet dana kašnjenja plaće nije razlog za štrajk

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sindikat hrvatskog vozača kritizirao je najavu nekih sindikata koji djeluju u ZET-u da će na dan lokalnih izbora, 19. svibnja, organizirati štrajk 4000 radnika ZET-a.

Štrajk ZET-a, koji je najavljen za nedjelju 19.svibnja od četiri do šest sati ujutro, iz Sindikata hrvatskog vozača su ocijenili 'štetnim za radnike, posebno vozače tramvaja i autobusa.'

Pročitajte i ovo Ilustracija Nastale kolone Promet normaliziran nakon incidenta na Črnomercu: Na zagrebačkom okretištu izletio tramvaj ZET autobusi gradski prijevoz Pripazite prije odlaska u grad: Brojne izmjene u zagrebačkom prijevozu, ovo su novosti

'Plaće u ZET-u kasne već duže vrijeme, ali pet dana nije nikakav pravovaljani ni moralni razlog za štrajk', priopćio je sindikat, navodeći da tek rijetke tvrtke isplaćuju plaće do 15. u mjesecu za prethodni mjesec.

'Upravo je to poanta ovog medijskog istupa koji se događa u vrijeme završnice predizborne kampanje, i to od strane predstavnika radnika, a u korist politike koju zastupaju i za koju očigledno rade', piše u priopćenju Sindikata hrvatskog vozača. Smatraju da je cilj bio prezentirati javnosti kako ZET isplaćuje plaće, kako je isplatio regres, jednom riječju kako je u ZET-u sve u najboljem redu i kako bi trebalo podržati sadašnju vlast, a time i upravu.

>>U petak je Norijada, ZET najavio poremećaj u prometu

Sindikat navodi da vozači u ZET-u čine najviše 40 posto od ukupno zaposlenih radnika, ali da se njima svakodnevno manipulira kao da čine većinu zaposlenih, što ni u kojem slučaju, kažu, nije istina. Najavljeni štrajk u nedjelju, napominje sindikat, trebali bi provesti samo vozači, jer oni rade danju, noću i svim danima, dok uprava i razne službe, rade samo radnim danom.(HINA)
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene