Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Sindikalistica vraćena na posao pa dobila otkaz

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednica sindikalne podružnice NSH u sinjskoj tvornici "Dalmatinka Nova", Iva Radonja, koju su talijanski poslodavci braća Ladini suspendirali zajedno s još osam kolegica, jutros je nakon 14 mjeseci i sudske odluke trebala početi raditi.

Međutim, umjesto toga dobila je Odluku o pokretanju postupka za izvanredno otkazivanje ugovora o radu.

Pročitajte i ovo McDonald's Nude više poslova McDonald’s traži desetke radnika diljem Hrvatske: Objavili iznose plaća i nagrada Ilustracija nepravomoćno Službenica godinama nije dolazila na posao u ministarstvo, a uredno joj isplaćivali plaću: Sud joj naredio da vrati novac

Ispred tvornice su se okupili radnici koji su dali potporu Radonji te uputili svoje izaslanstvo na pregovore s koordinatorom uprave Franom Poljakom.

Radnici su postavili tri zahtjeva: da svi istovremeno budu pozvani na posao, a ne pojedinačno po fazama proizvodnje, da se povuče odluka o pokretanju postupka za izvanredni otkaz Ivi Radonji te da se produži ugovor o radu na određeno vrijeme trima radnicama koje su također jutros dobile otkaz ugovora o radu.

Koordinator uprave, Frano Poljak, pozvao je radnike da svi dođu sutra na posao, a o otkazima je rekao kako nisu u njegovoj nadležnosti te da će razgovarati s poslodavcima.

Radnici na to nisu pristali te su se solidarizirali s kolegicama i donijeli odluku da sutra nitko neće doći na posao.

Poslije toga otišli su na razgovor s gradonačelnikom Sinja Nikolom Tomaševićem. Razgovori u Poglavarstvu nastavit će se i sutra.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene