Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Populistička mjera'

Sindikat o demografskoj reformi: 'Mladima treba radno mjesto, treba im posao'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Matica hrvatskh sindikata govorila je o naopakoj demografskoj reformiVlade i sastanku sindikata i vlade

Matica hrvatskih sindikata osvrnula se na dvije teme. Govorili su o naopakoj demografskoj reformi Vlade i jučerašnjem sastanku sindikata i Vlade. Ističu kako je mjera od tisuću eura za rođeno dijete populistička. Najprije, kako navode , mladima treba osigurati radna mjesta i pristojna primanja da bi se odlučili na djecu. Za sastanak u Banskim dvorima ističu da nisu vidjeli smjernice te da su reforme o kojima su govorili dugotrajan proces.

Pročitajte i ovo Ilustracija Potvrđeno je Vlada objavila nove cijene goriva Andrej Plenković Sjednica Vlade Plenković: ''Stiže prvih šest Rafalea, a nasilju u sportu nema mjesta''

'Ljudi će imati djecu i obitelj ako si mogu prištiti egzistenciju, mladima treba radno mjesto, treba im posao gdje mogu imati adekvatnu plaću da mogu podmiriti svoje životne potrebe i da mogu imati djecu', rekla je Lucija Barjašić Špiler (Garancija za mlade).

'Nikome plaće ne smiju pasti već se odnosi mijenjaju onda kada ide rast, onda nekima raste, a nekima ne raste, tako se mijenjaju odnosi, nikako se ljudima ne može smanjivati, to je moguće samo u divljaštvu što smo imali prošle 4 godine jer smo izgubili u javnom sektoru od 11 do 30 posto na plaćama', rekao je sindikalist Vilim Ribić.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene