Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Prodaja Jamnice

Sinčić: "Ne želimo postati stranci u svojoj zemlji"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ivan Vilibor Sinčić poručio je da se moraju zaštiti nacionalna bogatstva poput vode te da se ne smije dogoditi da Jamnica i drugi dijelovi Agrokora "postanu Hrvatski telekom", odnosno da se za sitan novac proda još jedna strateška tvrtka.

"Nikako ne želimo da se dogodi još jedan slučaj Hrvatskog telekoma i da se za sitan novac proda jedna strateška firma, 'zlatna koka' koja ni teoretski ne može biti u gubitku", rekao je, kako je priopćeno iz Živog zida, predsjednik te stranke i saborski zastupnik Ivan Vilibor Sinčić.

Pročitajte i ovo Propusti u slučaju Agrokor - 4 glavna državna odvjetnica Što će utvrditi Hrvoj Šipek o propustima u slučaju Agrokor? "Ne može Državno odvjetništvo reći da nije na vrijeme upozoreno" Ivica Todorić Slučaj Agrokor Todorić se obratio javnosti nakon pada ključnog vještačenja: "Sve im se srušilo"

"Nacionalna bogatstva, kao što su polja i vode, moraju se zaštititi, odnosno moraju ostati u vlasništvu Hrvatske", istaknuo je te ustvrdio da je Todorić do Jamnice, danas u vlasništvu Agrokora, došao "na veoma sumnjive načine". Podsjetio je da je o tome govorio u Saboru u prosincu tijekom rasprave o cijeni vode. Tada se osvrnuo na vrijeme pretvorbe i privatizacije, kada je Branko Mikša bio gradonačelnik Zagreba, a Stjepan Vuljanić župan Županije zagrebačke kojoj je pripadala Jamnica.

"Župan je odbio potpisati da se taj pogon proda Agrokoru za mali novac i nakon toga je ukinuta Županija zagrebačka te je spojena s gradom Zagrebom, čiji gradonačelnik Branko Mikša, koji danas radi u Agrokoru, uzima odgovornost za sudbinu tih pogona i prepisuje '95. pogon Todorićima za malen novac. Nakon toga županija se vraća na kartu kao današnja Zagrebačka županija", rekao je Sinčić.

Upravo je ovdje i počela kriza Agrokora, rekao je te dodao kako se u studenome prošle godine počelo 'šuškati' o problemima u Jamnici i kako se smanjuju radnička prava i najavljuju otpuštanja. "Ne želimo da Jamnica i drugi dijelovi Agrokora postanu Hrvatski telekom i da postanemo stranci u svojoj zemlji. Svoje obiteljsko srebro ne damo nekome s tko zna kakvim interesima", poručio je Sinčić, navodi se u priopćenju. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene