Obavijesti Video Pretražite Navigacija
SPLITSKI REKTOR

Anđelinović: "Đikićeva odluka da napusti Hrvatsku osobne je naravi"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
"Prof. dr. sc. Ivan Đikić kao i svi drugi profesori na Sveučilištu u Splitu uživaju sve akademske slobode u svoj njihovoj punini te im ničim nisu ugrožene slobode izbora tema i sadržaja znanstvenog rada i svih ostalih oblika znanstvenog i akademskog djelovanja", kazao je Šimun Anđelinović.

Rektor Sveučilišta u Splitu Šimun Anđelinović u utorak je priopćio kako je odluka znanstvenika Ivana Đikića, angažiranog na tom sveučilištu, da napusti Hrvatsku "osobne naravi" te da prof. Đikić na tom sveučilištu uživa sve akademske slobode.

Pročitajte i ovo Rektor otkrio ploču na kojoj je njegovo prezime pogrešno otisnuto (Foto: Mario Jurič) Kakav gaf! Split: Rektor otkrio ploču na kojoj je njegovo prezime pogrešno otisnuto Slika nije dostupna mala fusnota Znastvenik Đikić o tužbi bivšeg ministra Pave Barišića: ''I mali i veliki plagijat je plagijat''

"Prof. dr. sc. Ivan Đikić kao i svi drugi profesori na Sveučilištu u Splitu uživaju sve akademske slobode u svoj njihovoj punini te im ničim nisu ugrožene slobode izbora tema i sadržaja znanstvenog rada i svih ostalih oblika znanstvenog i akademskog djelovanja. Odluku prof. Đikića ne bih komentirao jer je ona osobne naravi", navodi se u priopćenju koje je potpisao rektor Anđelinović.

Anđelinović je također istaknuo da će se on kao rektor zalagati za unaprjeđenje akademskih sloboda i autonomije Sveučilišta.

"Isto tako zalagat ću se da Sveučilište u Splitu i sve njegove sastavnice nastave rast i razvoj na svim razinama osobito na onoj znanstvenoj i međunarodnoj kao što sam i do sada radio, a što je i vidljivo u zadnjim izvješćima sa međunarodnih rang-lista", poručio je rektor splitskog Sveučilišta Anđelinović reagirajući na Đikićevu najavu da će zbog slučaja u vezi s ministrom znanosti i obrazovanja Pavom Barišićem napustiti svoj znanstveni angažman u Hrvatskoj. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene