Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Češljanje zatvorskog sustava

Šimonović najavio 'rotiranje' upravitelja zatvora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar Šimonović pročešljat će cijeli zatvorski sustav. U Lepoglavi je prisustvovao sastanku s upraviteljima svih hrvatskih zatvora. Hoće li biti smjena i čijih nije otkrio.

No, otkrio je da namjerava 'rotirati' upravitelje hrvatskih zatvora.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna UTVRĐEN UZROK NESREĆE Policija objavila detalje nesreće u Lepoglavi: Od siline udarca vozilo je odletjelo u zrak, vozač ispao i na mjestu preminuo od ozljeda Slika nije dostupna Posebna regulacija prometa Tragedija kod Lepoglave: Automobilom sletio s ceste i na mjestu poginuo

Za sada se zna da kaznene prijave protiv bivšeg upravitelja lepoglavske kaznionice Loparića i njegovog pomoćnika Putara, jer su Hrvoju Petraču omogućili povlašten položaj, nisu jedine. Dvojac je krivotvorio zapisnike ne bi
li mu pogodovao. 

>> U lepoglavskom zatvoru animir dama i droga

Pod istragom je i lepoglavski načelnik službe osiguranja Ivan Jug. Bit će posla i za USKOK i za Državno odvjetništvo. 

'Ići ćemo na rotaciju unutar sustava, svi upravitelji na tjedan dana u drugu instituciju te će slati izvješća', objasnio je novi princip rada ministar Šimonović.

Popis povlastica privilegiranih zatvorenika je dugačak. Droga, mobiteli, izlasci na slobodu, ali i djevojke za zabavu. Navodno su se u zatvorske orgije na poluotvorenom odjelu uključivali i čuvari.

Hrvoje Petrač nije bio jedini zatvorenik koji je uživao naklonost zatvorske uprave. Ovisno o dubini džepa mogli su to i drugi kad su htjeli i koliko su htjeli. Nagađa se da se premještaj sa zatvorenog na poluotvoreni odjel plaćao u tisućama eura.

Na pomolu je izgleda puno veća akcija; otkriti jesu li mito i korupcija kumovali i u drugim zatvorima.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene