Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Dobili smo minus tri'

Šimonović: I u pravosuđu je registriran napredak

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U najnovijem europskom izvješću o hrvatskom napretku istaknuto je kako na području pravosuđa treba nastaviti i pojačati reformske napore, ali je ipak prepoznat 'određen napredak', rekao je u srijedu hrvatski ministar pravosuđa.

'Iako u tom izvješću ima stvari koje nije ugodno čuti, u sadržaju nema ničega što mi ne kanimo i sami', rekao je ministar Ivan Šimović govoreći za dnevnik Hrvatske radio-televizije iz Londona. Po njegovim riječima, ocjena Europske komisije o napretku Hrvatske o približavanju EU-u za 2009. kad je u pitanju poglavlje o pravosuđu, mogla bi se numerički opisati kao 'minus tri'. No, Hrvatska ima u pripremi paket zakona o neovisnosti pravosuđa pa se može očekivati da će ta ocjena do kraja godine narasti i na minus četiri, rekao je ministar.

Pročitajte i ovo Tržnica Dolac Freedom House Hrvatska je slobodna zemlja, ali nas muči korupcija, diskriminacija, krajnje desne skupine... Ilustracija Ljudska prava Ne moraju biti pravnici, ali trebaju pomoć: Može se dogoditi svakome i nitko nije spreman

Sporna je za Europsku komisiju i suradnja s Haagom, odnosno pronalaženje tzv. topničkih dnevnika, a Šimonović kaže da je nužno 'nastaviti administrativnu istragu' u vezi s tim dnevnicima. 'To se treba i mora riješiti, i riješit će se', završno je istaknuo Šimonović govoreći o suradnji s Haagom. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene