Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Šimonović: I prije sam prihvaćao teške poslove

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ivan Šimonović, profesor na Pravnom fakultetu koji bi trebao postati novi ministar pravosuđa, izjavio je večeras kako je i proteklih godina kao nestranačka osoba prihvaćao teške poslove.

'Ulazio sam u to jer sam smatrao da se isplati sudjelovati uz sve rizike', rekao je Šimonović.

Pročitajte i ovo Damir Habijan fascinantno mu je Habijan poručio oporbi: "Priznajte da ste izgubili" Konstituiranje Sabora - 1 utrka s vremenom Ovo su rokovi za sastavljanje saborske većine: Što ako ne uspije izglasavanje predsjednika Sabora?

Šef SOA-e Tomislav Karamarko koji bi trebao postati novi ministar unutarnjih poslova nije želio davati izjave, a nedostupan je bio i Vladimir Faber, vjerojatni budući ravnatelj policije.

Novi ministar pravosuđa Ivan Šimonović na Pravnom fakultetu u Zagrebu predaje predmete Opća teorija prava i države i Međunarodni odnosi i diplomacija. U više je navrata bio zamjenik ministra vanjskih poslova RH, a bio je i veleposlanik i stalni predstavnik RH pri UN-u u New Yorku od 1997. do 2003. 

>> Sanader: Trenutak je za konačni obračun s mafijom

Tomislav Karamarko od 1992. do 1993. bio je šef kabineta predsjednika Hrvatskoga sabora kada je predsjednik bio Stjepan Mesić, od 1993. do 1996. bio je načelnik PU zagrebačke, od 1996. do 1998. obnaša dužnost pomoćnika ministra unutrašnjih poslova, a od 2000. do 2002. bio je predstojnik Ureda za nacionalnu sigurnost. Na mjesto ravnatelja Sigurnosno-obavještajne agencije (SOA) imenovan je u rujnu 2006.

Vladimir Faber jedan je od osnivača jedinice specijalne policije Alfa i njezin ratni zapovjednik. Bio je i zamjenik načelnika Policijske uprave zagrebačke u vrijeme kad je njezin šef bio Tomislav Karamarko. Kada je ministar policije bio Ivica Kirin, 2005. postavio ga je na mjesto šefa osječke policije. Faber je, uz ostalo, bio zadužen za istrage ubojstva civila iz 1991. Nakon završetka istraga pokrenut je sudski proces za tzv. slučajeve 'selotejp' i 'garaža', u kojem je prvooptuženi Branimir Glavaš. Faber u svibnju prošle godine odlazi na mjesto savjetnika ministra unutarnjih poslova.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene