Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Traže smanjenje kazne

Šimićeva obrana opet će se žaliti na presudu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Županijski sud u Sarajevu u ponedjeljak potvrdio kaznu liječniku Ognjenu Šimiću zbog primanja mita

Obrana liječnika Ognjena Šimića žalit će se na odluku Županijskog suda u Sarajevu, koji mu je izrekao kaznu od dvije i pol godine zatvora zbog primanja mita, potvrdio je u ponedjeljak za Hinu Šimićev odvjetnik u Sarajevu Nikica Gržić.

Pročitajte i ovo Žrtva nasilja ide u zatvor na 2,5 godine Žrtva Damira Škare o konačnoj presudi za silovanje: "Pravda je nekako spora, ali je pravedna, dostižna" Damir Škaro (Foto: Dnevnik.hr) Visoki kazneni sud odlučio Škaro mora u zatvor zbog silovanja: Potvrđena kazna bivšem zastupniku i proslavljenom olimpijcu

'Svakako ćemo se žaliti i, kao u prošlom slučaju, tražiti smanjenje zatvorske kazne', rekao je Gržić.

>> Šimiću ponovno izrečena kazna na dvije i pol godine zatvora

>> BiH: Obrana Ognjena Šimića ponovno tražila manju kaznu

Iz Županijskog suda u Sarajevu u ponedjeljak je otpremljena odluka kojom je Šimiću određena kazna zatvora od dvije i pol godine te zaštitna mjera zabrane obavljanja liječničke prakse pet godina od dana eventualne pravomoćnosti presude.

Pobjegao u Sarajevo

Šimića je sud proglasio krivim zbog kaznenog djela primanja mita dok je kao kardiokururg radio u bolnici u Rijeci. Za to je kazneno djelo pravomoćno osuđen na pet godina zatvora, što je potvrdio i Vrhovni sud.

Šimić je još uoči izricanja prvostupanjske presude na Županijskom sudu u Rijeci pobjegao u Sarajevo, gdje i sada živi.

Sarajevski Županijski sud presudu od dvije i pol godine zatvora donio je rješavajući zahtjev hrvatskog Ministarstva pravosuđa 'za izvršenje kazne' koja je Šimiću izrečena u Hrvatskoj. Ublažena presuda temelji se na zakonskim odredbama kojima su u BiH predviđene manje kazne za primanje mita nego u Hrvatskoj. (Hina)

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene