Obavijesti Video Pretražite Navigacija
DOKUMENTI CURE NA SVE STRANE

'Sigurnost države je ugrožena 2008. godine kad je netko skuhao svu ovu kuhinju'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dokumenti vezani uz slučaj INA-MOL čini se cure na sve strane. Jedan takav povjerljivi dokument u Sabor je donio Silvano Hrelja.

Silvano Hrelja, predsjednik HSU-a, donio je u Sabor dokumente za koje tvrdi da su povezani s  arbitražnim postupkom u Londonu, na što ga je HDZ-ov Ivan Šuker upozorio da je riječ o tajnom dokumentu čije bi javno iznošenje moglo kompromitirati arbitražu.

Pročitajte i ovo Ilustracija isplata počinje danas Stižu veće mirovine za jednu kategoriju umirovljenika: Dobit će i razliku od prosječno 119,6 eura Ivo Sanader "Jasna društvena osuda" Iza rešetaka je već osam godina: Visoki kazneni sud Ivi Sanaderu smanjio kaznu

Hrelja je u Saboru ustvrdio da je 'u kaslić dobio dokument'  nakon stanke određene na zahtjev nekoliko klubova koji su se željeli očitovati o događajima u Vladi.

"Ovo nije afera, nego pitanje jesmo li uređena država ili socijalna džungla", rekao je Hrelja i dodao kako osobno ne želi nikoga pozivati na ostavku. "Neka svatko učini po svojoj savjesti, samo neka zna da javnu dužnost uvijek treba odvojiti od osobnog interesa", kazao je Hrelja.

Šuker mu je uzvratio upozorenjem da je riječ o dokumentu do kojega Hrelja nije mogao doći legalno.

"To su strogo povjerljivi dokumenti jer je arbitraža u tijeku. Hrvatska je zbog curenja informacija zatražila prekid arbitraže sa Slovenijom. Vi ste kolega Hrelja ovdje s tim dokumentom doveli Hrvatsku u vrlo tešku poziciju jer ste dali dokument koji ne smije biti vani", kazao je Šuker.

Naglasio je kako "ne želi biti ničiji odvjetnik", ali da Sabor treba biti zabrinut nad curenjem tajnih informacija.

"Ovdje netko dođe u sabornici i kaže gledajte, ja imam svjedočenje iz arbitraže, to je prije svega neodgovorno, bez obzira što će se iskoristiti za političke situacije", smatra Šuker.

Silvano Hrelja novinarima je kasnije kazao kako će dokument, koji je pronašao u poštanskom sandučiću, držati kod sebe 'dok ga netko od institucija sustava ne poželi uzeti'. Na pitanje je li na taj način ugrozio arbitražu, odgovorio je:

'Ma ja, možete misliti. Može me se optužiti za bilo što, ali sigurnost države je ugrožena 2008. godine kad je netko skuhao svu ovu kuhinju. Kad dođem u posjed ovakovog dokumenta nemam ga pravo držati kod sebe.'


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene