Obavijesti Video Pretražite Navigacija
16 zahtjeva za HDZ

Hrelja: "Spremni smo na suradnju ako će Vlada imati 80 ruku u Saboru"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik HSU-a Silvano Hrelja izjavio je kako za HDZ imaju 16 zahtjeva te da su spremni za suradnju s Vladom, ako će ona u Saboru imati 80 glasova podrške.

Šef Hrvatske stranke umirovljenika Silvano Hrelja gostujući na N1 televiziji nije odbacio suradnju s HDZ-om, ali je istaknuo kako imaju 16 zahtjeva.

Pročitajte i ovo Gordan Jandroković Za Dnevnik Nove TV Jandroković o uvjetima DP-a: "Tražit ćemo kreativna rješenja. Raskol u Mostu? Nisam iznenađen, puno je tu ega u malo prostora" Andrej Plenković na TikToku Ležerno izdanje Plenković obraćanje na TikToku završio posebnim pozdravom, znate li što znači?

„Imamo tu 16 zahtjeva. Od kojih su neki vrlo jednostavni, ali smatramo da ih treba riješiti. Svi su u tri područja. Socijala, zdravstvo i mirovinski sustav. Imamo problem koji nije tako lagan - to su obiteljske mirovine. Taj posao treba dobro projektirati. Treba vidjeti što to znači ako je jedan supružnik umro u 70-toj ili 90-toj jer prava izviru iz duljine uplata u mirovinski sustav“, kazao je Hrelja.

Istaknuo je kako se HSU izjasnio da nije „čamac za spašavanje Plenkovićeve vlade“.

„Tko kaže da će moj glas donijeti većinu? U tom slučaju kako smo i rekli mi nećemo biti čamac za spašavanje. Ako Vlada mirno uplovi u luku s 80 glasova potpore tada smo spremni za suradnju s vladom i realizaciju projekata“, kazao je Hrelja za N1 televiziju i dodao da im sve ispod nije interesantno.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene