Obavijesti Video Pretražite Navigacija
16 zahtjeva za HDZ

Hrelja: "Spremni smo na suradnju ako će Vlada imati 80 ruku u Saboru"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik HSU-a Silvano Hrelja izjavio je kako za HDZ imaju 16 zahtjeva te da su spremni za suradnju s Vladom, ako će ona u Saboru imati 80 glasova podrške.

Šef Hrvatske stranke umirovljenika Silvano Hrelja gostujući na N1 televiziji nije odbacio suradnju s HDZ-om, ali je istaknuo kako imaju 16 zahtjeva.

Pročitajte i ovo Gordan Jandroković Za Dnevnik Nove TV Jandroković o uvjetima DP-a: "Tražit ćemo kreativna rješenja. Raskol u Mostu? Nisam iznenađen, puno je tu ega u malo prostora" Ivan Penava POSTIZBORNA KOMBINATORIKA Nervozni Penava napao novinarku: "Iz vas izbija neka huja." Izbjegao odgovor na ključno pitanje

„Imamo tu 16 zahtjeva. Od kojih su neki vrlo jednostavni, ali smatramo da ih treba riješiti. Svi su u tri područja. Socijala, zdravstvo i mirovinski sustav. Imamo problem koji nije tako lagan - to su obiteljske mirovine. Taj posao treba dobro projektirati. Treba vidjeti što to znači ako je jedan supružnik umro u 70-toj ili 90-toj jer prava izviru iz duljine uplata u mirovinski sustav“, kazao je Hrelja.

Istaknuo je kako se HSU izjasnio da nije „čamac za spašavanje Plenkovićeve vlade“.

„Tko kaže da će moj glas donijeti većinu? U tom slučaju kako smo i rekli mi nećemo biti čamac za spašavanje. Ako Vlada mirno uplovi u luku s 80 glasova potpore tada smo spremni za suradnju s vladom i realizaciju projekata“, kazao je Hrelja za N1 televiziju i dodao da im sve ispod nije interesantno.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene