Obavijesti Video Pretražite Navigacija
JEDNOKRATNO

Počela trgovina: Hrelja će podržati Plenkovićev proračun uz jedan uvjet

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Silvano Hrelja ponudio je premijeru Andreju Plenkoviću svoj glas pri donošenju proračuna u zamjenu za to da Vlada prihvati Mostov prijedlog zakona koji je podržao i Klub nezavisnih zastupnika i HSU-a.

Silvano Hrelja, predsjednik HSU-a, podržao bi prijedlog proračuna Vlade Andreja Plenkovića ukoliko Vlada prihvati prijedlog zakona o nastavku isplate dokupljenih mirovina, kojeg je predložio Most.

Pročitajte i ovo Ilustracija Silvano Hrelja On je uvjeren da je projekt uspio: "Više od 100.000 građana rasle su mirovine, najviše ženama'' Uvođenje pravobranitelja za umirovljenike - 4 Uputio prijedlog Hrelja predlaže osnivanje pravobranitelja za umirovljenike: Rješenje za sve veće izazove starije populacije u Hrvatskoj

Tim se zakonom nudi rješenje za 3860 građana koji su kao tehnološki višak slani u mirovine uz obećanje o dokupu, što je poticala država, no isplate su zadnjih tri godine stale. Pledlagatelji očekuju potporu svih političkih opcija.

"Ako Plenković sutra za prihvaćanje ovog zakona traži da mu dignem ruku za proračun, ja ću preuzet tu odgovornost i dignut ću ruku, jednokratno. Neću ulaziti u nikakve koalicije, ali želim da se ovo konačno riješi", kaže Hrelja.

Anka Mrak Taritaš, saborska zastupnica koja je nedavno istupila iz HNS-a, poručuje da država mora biti prema svima ista. "Ne može prema nekima biti dobra a nekima maćeha", kaže Mrak Taritaš, dok Mostov Nikola Grmoja kaže da oni, kao oporbena stranka, nastoje ponuditi konkretna rješenja za konkretne probleme. 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene