Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nova koalicija ima glas manje

Hrelja neće dati potporu novoj Plenkovićevoj Vladi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zastupnici HNS-a koji će na izglasavanju povjerenja novim ministrima u Vladi Andreja Plenkovića dignuti ruku protiv, biti će izbačeni iz stranke. Oni na to već i računaju.

Anka Mrak-Taritaš, saborska zastupnica HNS-a, smatra da je njezina stranka mrtva i da se stvara neki novi HNS u kojem ona neće biti. Dodala je kako neće ulaziti u nikakve stranke.

Pročitajte i ovo Plenković na TikToku "Je l' bilo ok?" VIDEO Pokazao par trikova, pokušao biti kul i šaljiv: Plenković postao tiktoker, njegov prvi video morate pogledati Uvođenje pravobranitelja za umirovljenike - 4 Uputio prijedlog Hrelja predlaže osnivanje pravobranitelja za umirovljenike: Rješenje za sve veće izazove starije populacije u Hrvatskoj

"Ja neću ulaziti u nikakve stranke, to sam apsolutno i jasno rekla, probat ću se ovaj vikend nekako skupiti, očekujem još napada, ne očekujem da je ovdje kraj", kaže Anka Mrak-Taritaš.

"Stranka u kojoj sam ja bila je mrtva, to će biti jedan drugi HNS s jednom drugom pričom, i ja im zaista želim svu sreću ovog svijeta", dodaje Mrak-Taritaš.

Da se ide u stvaranje nezavisnog kluba zastupnika, potvrdio je i HNS-ov Goran Beus Richemberg.

"Ide se u osnivanje kluba nezavisnih zastupnika i zastupnica za početak, kasnije ćemo vidjeti na koji način možemo vratiti ovu potporu iz javnosti i povjerenje koje nam se iskazuje zadnjih dana na pravi način kako ne bismo iznevjerili te ljude", ističe Goran Beus Richemberg.

Reporter Dnevnika Nove TV Mislav Bago doznaje i da Silvano Hrelja (HSU), neće glasovati za novu Vladu Andreja Plenkovića.

"Mi smo zainteresirani za projektnu suradnju s Vladom jer umirovljenici nemaju vremena čekati rješenja. Mi smo Vladi dali naše smjernice, ali mi nismo od njih dobili zadovoljavajuća rješenja niti dinamiku rješenja. Konzultirao sam se s predsjedništvom stranke i odlučili smo da ne možemo trenutno podržati Vladu Andreja Plenkovića i nove ministre", kazao je Hrelja reporteru Nove TV Mislavu Bagi.

Upitan na koliko ruku može računati Plenković, Hrelja je odgovorio kako je njegova procjena 77 ili 78 glasova.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene