Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ljeto pred vratima

Jedan poseban hrvatski otok...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ove godine, osim vrhunskom ekološkom gastro ponudom, Silba će vrvijeti i sportskim događanjima. Na ovaj način, naša „vrata Dalmacije“ postaju otok predvodnik ekoturizma na Jadranu.

Silba je najudaljeniji otok Zadarskog arhipelaga. Kao takav, prirodno mu je da živi i djeluje u skladu sa netaknutom prirodom koja ga okružuje. Iz tog razloga u zadnje vrijeme Turistička zajednica mjesta Silba, ali i mještani, trude se da otok nudi svim gostima osim mira i tišine izvornu i ekološki uzgojenu gastronomsku ponudu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna na kopnu ipak malo drugačije Bablje ljeto? Uživajte u suncu i kupanju, temperature ponegdje idu i do 30 stupnjeva Slika nije dostupna klimatološka jesen, ali... Hoće li ljeto i dalje trajati? Jutarnja magla na kopnu i pokoji pljusak na jugu, ali još uvijek će biti sunca i topline

Sve što se na Silbi uzgoji to ugostitelji i iznesu na stol. Ove godine osim vrhunskom ekološkom gastro ponudom, Silba će vrvijeti i sportskim događanjima. Na ovaj način naša „vrata Dalmacije“ postaju otok predvodnik ekoturizma na Jadranu.

Pronađen dobri delfin Bojan

Svoju sezonu će započeti već u lipnju s Plivačkim maratonom, koji je zakazan za 22. lipnja 2015. U srpnju na Silbi će se održati gastro natjecanje u pripremanju izvorne Silbenske hrane. Sudjelovat će poznati i priznati hrvatski kuhari, koji će 11. i 12. srpnja kuhati na otvorenome za sve putnike namjernike, ali i mještane otoka. Cilj ovog događaja je poticanje uzgajivača hrane na suradnju sa ugostiteljima, kako bi se turistička ponuda još bolje prezentirala.

Kolovoz na Silbi je prepun događanja. Tako će se održati oko 01.08.2015 Šahovski turnir In memoriam don. Petar Tunjić, zatim 05.08.2015 turnir u bućama, slijedi turnir u odbojci, turnir u nogometu, te 08.08.2015 popularna trka kroz Silbu. Za kraj Silbenskog ljeta, baš kao i prošle godine održat će se Silba swim&run ( natjecanje u aquatlonu).

Baš kao i prošle godine okupit ćemo sudionike iz cijelog svijeta koji će 15. kolovoza doći na Silbu kako bi plivali, trčali i uživali u delicijama ovog otoka, koji je jedini u cijelom Jadranskom moru po kojem je zabranjena vožnja automobilom, tako da su hrana i piće koju ovi otočani uzgoje i više nego iz ekološkog uzgoja, te Silba s pravom zaslužuje naziv Eko otok. Silba je i mjesto na kojem nisu zabilježene nikakva negativna zračenja, tako da svatko tko dođe na ovaj mali konadić raja na zemlji, sigurni smo da će se vratiti i svake slijedeće godine. 

KALENDAR DOGAĐANJA

22.06.2015. Plivački maraton
01.08.2015 Šahovski turnir In memoriam don. Petar Tunjić
05.08.2015 turnir u bućama
Kolovoz - turnir u odbojci
Kolovoz - turnir u nogometu
08.08.2015 trka kroz Silbu
15.08.2015 Swim & run aquatlon 2015
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene