Obavijesti Video Pretražite Navigacija

SIK za izmjenu radnog zakonodavstva

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Sindikata Istre i Kvarnera (SIK) Bruno Bulić kazao je danas da je, budući da se radno zakonodavstvo ni u 2007. nije mijenjalo, omogućen nastavak negativnih tenedencija, kao što je pretežito sklapanje ugovora o radu na određeno vrijeme.

Bulić je rekao da je oko 85 posto ugovora o radu u zadnjih nekoliko godina sklopljeno na određeno vrijeme.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pakiraj kofere A gdje je Hrvatska: Samo šest zemalja ženama i muškarcima jamče jednaka radna prava Provjereno donosi ekskluzivne snimke majke s napadačem i policijom (Foto: dnevnik.hr) - 13 Ne vjeruje sustavu Zaštitnik brutalno pretučene Zadranke: "Ne bojim ih se. Nije pitanje hoće li biti krvi, već kad će se ona proliti"

Istaknuo je da poslodavci radnike često zapošljavaju na određeno vrijeme, u razdoblju duljem od dopuštene tri godine, mijenjajući naziv radnog mjesta i zaobilazeći zakonske odredbe.

Bulić drži da takvo zapošljavanje ima elemente mobinga i pretvaranja radnika u poslušnike, a da istodobno svi prešućuju da su izmjene Zakona o radu prijeko potrebne.

Bulić, koji je odnedavno i voditelj Regionalnog ureda HUS-a u Rijeci, danas je predstavio novi Ured SIK-a u Rijeci, koji će djelovati u Domu Sindikata "Franje Belulovića".


Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene