Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pitanje sigurnosti

'Sigurnosno stanje u Zagrebu nije dobro'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sigurnosno stanje u Zagrebu nije dobro, statistike ne odražavaju pravo stanje i još treba mnogo toga učiniti da bi se to promijenilo, istaknula je danas predsjednica Gradske skupštine Tatjana Holjevac najavivši tematsku sjednicu o sigurnosnom stanju u gradu za ponedjeljak, 24. studenoga.

Holjevac je na konferenciji za novinare rekla da je i prije nego su se zbili svi nemili događaji u gradu, upozoravala kako je potrebno urediti zakonodavstvo, utvrditi Zagreb kao metropolu i omogućiti da dobije gradsku policiju. Također je rekla kako kadrovske promjene u zagrebačkoj Policijskoj upravi, odnosno izbor njezina načelnika, za koje Skupština daje samo suglasnost, nisu dostatne da bi se stanje popravilo.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Život u drami VIDEO: Rate kredita u 'švicarcima' narasle i do 1000 kuna Slika nije dostupna Istražili smo 'Natprosječan profit banaka neprimjeren vremenu i situaciji'

Istaknula je kako joj je drago da se sada ipak na drugi način obraća pozornost na sigurnost u Zagrebu te da se stvarno utvrdi kako je kriminal u porastu i da tome treba stati na kraj.

Holjevac je najavila da će na tematskoj sjednici o sigurnosti u Zagrebu nazočiti ravnatelj policije Vladimir Faber i da će zaključci biti upućeni Vladi. Rekla je kako očekuje inicijativu za izmjenu Zakona o policiji te pozdravlja nastojanje da gradske četvrti dobiju više policajaca.

Također je najavila redovitu skupštinsku sjednicu za utorak, 25. studenoga, a među ostalim, važne točke bit će rebalans proračuna za 2008. te proračun za 2009. u prvom čitanju.

Rekavši da joj je žao što je Vlada uvela promjene u donošenje proračuna nakon što je Poglavarstvo već utvrdilo gardski proračun, dodala je da promjene u vezi s Vladinim pozivom na štednju još nisu unesene u proračun u prvom, ali da će biti u prijedlogu za drugo čitanje.

'Sasvim je nekorektno da se Vlada sada bavi snižavanjem i zamrzavanjem plaća', rekla je, dodavši kako se nada da ne će još uvesti i sustav par-nepar u prometu. Vlada bi trebala analizirati loše zakone koji omogućuju da se dobit iz Hrvatske odvlači u inozemstvo i ne bi trebala zapravo 'mazati oči ljudima zamrzavanjem plaća', rekla je Holjevac.

Navela je da, primjerice, izvlačenje dobiti iz Hrvatske omogućuje Zakon o elektroničkim komunikacijama kojim se HT-u darovao DTK, pa može izvlačiti dobit iz Hrvatske na račun hrvatskih građana.

Najavila je da je po hitnu postupku u dnevni red Skupštine uvršteno imenovanje Vijeća za izradu i brigu za provedbu regionalnog operativnog plana za pristup fondovima EU-a.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene