Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stiže promjena

Sigurno vas zanima kakvo će vrijeme biti za blagdan. Nažalost - nemamo dobre vijesti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
S blagdanom Velike Gospe, stiže nam i promjena vremena.

Sigurno vas sve zanima kakvo će vrijeme biti za blagdan Velike Gospe. Nažalost, nemamo dobre vijesti - od sredine dana bi u cijeloj zemlji moglo biti pljuskova i grmljavine koji bi ponegdje mogli biti i izraženiji. Ta promjena vremena u drugoj polovici osmog mjeseca je uobičajena. Tih nekoliko nestabilnih dana će donijeti i osvježenje, tako da bi se početkom idućeg tjedan temperatura mogla spustiti i za desetak stupnjeva.

Pročitajte i ovo Saharski pijesak iznad Varaždina, ilustracija Ljeto je uranilo Temperature do 30 stupnjeva, a onda nagla promjena: Danas nam stiže saharski pijesak, objavljeno upozorenje za neke građane Rijeka Sava u Zagrebu, ilustracija Crveni meteoalarm FOTO/VIDEO Uskoro vrhunac vodenog vala u Zagrebu: "Stiže brže nego što se očekivalo, ali ima i dobra vijest..."

Napokon će se moći malo lakše disati, ali to ne znači da je ovo kraj ljeta.

Vjerojatno će se i nakon ovih nekoliko nestabilnih dana ponovno moći uživati u ljetnim radostima. Ono što nas u subotu čeka je djelomice ili pretežno sunčano jutro. Prema sredini dana će se postupno skupljati sve više oblaka te bi moglo biti pljuskova i grmljavine. Na moru slab sjeverozapadnjak ili jugo. A temperatura još u subotu bez znatnije promjene, u unutrašnjosti 19, 20, u gorju oko 16, a na moru između 23 i 27 stupnjeva.

Poplave, tuča, oluje... Ovako je izgledao kaos na ulicama Hrvatske

U unutrašnjosti i u drugom dijelu dana nestabilno. Uz povremeno više oblaka su mogući lokalni pljuskovi i grmljavina, ponegdje mogu biti i izraženiji. Temperatura od 33 do 35 stupnjeva.

I na sjevernom Jadranu i u gorju od sredine dana pojačan razvoj oblaka, i ovdje pljuskovi i grmljavina, koji bi ponegdje, prije svega na moru mogli biti i obilniji. Na Jadranu slab sjeverozapadnjak ili jugozapadnjak. A temperatura između 30 i 34 stupnja.

I u Dalmaciji nestabilnije, osobito na sjevernom dijelu gdje bi uz više oblaka i ovdje moglo biti pljuskova, na jugu barem djelomice sunčano. Slaba južina, a temperatura 34, 35 stupnjeva.

More je i dalje između 26 i 29 stupnjeva. Kako se temperatura mora sporo mijenja, ova promjena vremena ne bi trebala previše rashladiti more.

Svježiji početak novog tjedna

U nedjelju nestabilno uz češće lokalne pljuskove i grmljavinu, bit će i malo manje vruće. I novi tjedan ćemo započeti promjenjivim vremenom i povremenom kišom te osjetno nižim temperaturama. I na moru i na kraju ovog, ali i početkom sljedećeg tjedna promjenjivo i kišovito. I ovdje osjetno svježije.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene